ISO 14001 certificering voor duurzaam NEP

NEP The Netherlands (NEP) heeft het ISO 14001 certificaat overhandigd gekregen vanwege haar inzet en aantoonbare resultaten op het gebied van duurzaamheid binnen het bedrijf. De certificering is een internationale norm die door een organisatie gebruikt kan worden om op een systematische wijze haar milieuverantwoordelijkheden te managen en zo bij te dragen aan duurzaamheid.

De ISO 14001 certificering wordt afgegeven voor drie jaar. Elk jaar wordt beoordeeld of een partij nog steeds aan de benodigde eisen voldoet. “Het is het bewijs dat we goed bezig zijn”, aldus Sander de Vries, Chief Information Security Officer NEP. “We zijn deze weg al een tijd geleden ingeslagen door ons te richten op transport en energieverbruik, alleen hebben we nu ook onomstotelijk bewijs in de vorm van een certificaat.”

Milieuvriendelijker

NEP ontwikkelt in samenwerking met opdrachtgevers en leveranciers regelmatig oplossingen die in de markt nog niet bestaan. Daarbij probeert het innovatief te zijn en altijd te kijken naar waar dingen beter, efficiënter en eventueel goedkoper kunnen. Vaak blijkt dat het ook milieuvriendelijker kan. De Vries: “Ik denk dat wij grote invloed uitoefenen op de hele keten, juist omdat we verschillende partijen bij elkaar brengen om zo met compleet nieuwe oplossingen te komen. Ook op het gebied van duurzaamheid. Je moet een keer de eerste zijn die zegt: ‘ja, nu kost het ons iets meer, maar op de lange termijn wordt iedereen er beter van’.”

Bewustwording

Ook bij NEP zijn de nodige maatregelen getroffen. Zo werden het kantoor en een aantal belangrijke studio’s voorzien van led verlichting. NEP’s datacenter verbruikt veel energie, maar door innovatief om te gaan met de koeling en stroomvoorziening werd ook dit onderdeel zo duurzaam mogelijk gemaakt. Daarnaast is NEP eind 2015 begonnen met haar Centralized Production platform waarbij alle techniek en apparatuur is gecentraliseerd in één van haar datacenters. Centralized Production maakt het delen van resources eenvoudig en helpt deze efficiënt in te zetten over meerdere producties en locaties. Klanten hoeven hierdoor minder gebruik te maken van OBV’s, met directe besparing tot gevolg.

De Vries: “Duurzaamheid moet onderdeel zijn van alles wat je doet. Het moet niet alleen terugkeren in je dienstverlening, maar ook binnen de organisatie. We merken dat er binnen NEP veel bewustwording is op dat gebied. Vandaar dat we hier steeds meer elektrische auto’s op de parkeerplaats hebben staan en dat we onze medewerkers met een gratis NS Businesscard stimuleren met het openbaar vervoer naar kantoor te komen. Het is een mooie erkenning van de resultaten en in 2019 staan er weer nieuwe ambitieuze plannen op het programma.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*