‘Hilversum moet snel in gesprek met Mediapark over Park&Bike’

Het Hilversumse college moet – als dat nog niet is gebeurd – snel om de tafel met de eigenaren van het Mediapark, stelt Hart voor Hilversum. Met als inzet een ’Park en Bike’. Een plek waar forenzen hun auto kunnen parkeren en met de fiets verder kunnen. Het doel is om zo het autoverkeer in de stad te verminderen.

Het idee van een ’Park en Bike’ is allesbehalve nieuw. Sterker nog: eind 2017 werd in de gemeenteraad unaniem een voorstel aangenomen om te kijken of zo’n ’overstap’ onderdeel kon worden van de nieuwe plannen voor Crailo. Dit bleek niet haalbaar, waarna het college meldde – in september 2019 – dat Hilversum de pijlen nu richt op het Mediapark.

Mediapark

HvH-raadsleden Michiel Eerenberg en Ron Lancé willen nu weten of de gemeente – ruim een jaar later – al in gesprek is geweest met prins Bernhard en consorten, die eigenaren van het Mediapark. Wanneer een gesprek wel heeft plaatsgevonden, zijn zij benieuwd naar de uitkomsten. Mocht dat niet zo zijn, dan willen de raadsleden horen wanneer de afspraak gepland staat.

Regionaal

Hart voor Hilversum heeft ook vragen gesteld over een eventueel regionaal overleg over de komst van fietsoverstappunten. ’Bij de behandeling van de Begroting 2020 in de Gezamenlijke Commissies heeft de wethouder aangegeven dat zij de ’Park en Bike’ regionaal bekijkt’ en dat ‘bezien wordt welke locaties geschikt zijn om een ’Park en Bike’ te realiseren’, melden de raadsleden. Ook nu willen zij weten of deze belofte is nagekomen: ’Is er een regionaal portefeuillehoudersoverleg geweest? En wat is daarbij afgesproken?’.

Mobipunten

De leden van de collegepartij zien daarnaast kansen in een ontwikkeling in de kop van Noord-Holland. Daar worden zogeheten Mobipunten door Connexxion opgezet. Plekken waar je vanuit het openbaar vervoer deelfietsen en -auto’s kunt pakken. ’Onze fractie zou zich kunnen voorstellen dat bijvoorbeeld bij de bushaltes van Tergooi Blaricum een Mobipunt zou kunnen worden gerealiseerd’, merken de raadsleden op. Daarom vragen ze aan de collegeleden of zij dit bespreekbaar willen maken in de regio.

Potje met geld

Daarnaast wil Hart voor Hilversum van het college horen of Hilversum aanspraak gaat maken op het ’Bestedingsplan OV-Fonds’. Dat is een provinciaal potje met twintig miljoen euro om de ’deur-tot-deur-reis’ in Noord-Holland te verbeteren. Volgens de raadsleden kan een deel van dat potje goed gebruikt worden om ’Park en Bike’ mogelijk te maken in de mediastad.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*