Giel Beelen in Dit Was De Radio

Giel Beelen te gast in Dit Was De Radio, de podcast die twee keer per maand de mooiste en minder gelukte Nederlandse radio bespreekt. Met Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen.

“Zo, dat heeft drie seconden geduurd voordat het er over gaat”, opent Giel het gesprek, als we vragen of hij zijn wekker had gezet voor dit interview.

Giel ontkent met kracht dat het geen pr-stunt was om aandacht voor zijn nieuwe vroege ochtendshow op NPO Radio 2 te genereren. “Waarom de fuck zou ik dat doen? Wat is dat voor ’n sléchte stunt dan? In dit geval schaam ik me gewoon kapot.”

Om die reden sloeg Giel vrijdag ook een verzoek af om in Jinek op RTL aan te schuiven. “Ik vind dat leuk en wilde wel gaan. Maar ik weet dat mensen dan zeggen; hij zoekt echt die aandacht op. Dus ik heb het juist niet gedaan.” Naast dat Giel nu vele wekkers aangeboden krijgt, slaapt hij er slecht van. “Ik kan niet meer normaal slapen zonder te denken; gaat alles wel goed?”

Na drie jaar bij Radio Veronica is Giel terug bij de publieke omroep. “Die omweg van drie jaar Veronica was toch nodig, omdat er echt een fase was waarin ik gewoon niet meer op het mediapark wilde zijn. Ik moest echt effe weg destijds. Ik had er zo lang gewerkt, het was gewoon nodig. Nu vind ik het een leuk weerzien van mensen die ik al vet lang ken. Ik loop er al weer zo vertrouwd rond. En ik zit wel bij het radiostation waar het gebeurt!”

De NPO geeft hem veel ruimte om zijn nieuwe show te ontwikkelen. “Ik ben nog heel erg zoekende, maar er groeit al echt een nieuw soort formatje. Om iets helemaal nieuws te doen, wilde ik niet de hele show al dicht timmeren met items. Door dat open te laten kan ik het laten groeien. Deze week heb ik m’n eerste evaluatiegesprek bij BNNVARA en dan gaan we bespreken hoe het gaat.” 

Dit en veel meer is te horen in aflevering 12 van Dit Was De Radio.

1 Comment

  1. Giel en iets helemaal nieuw. Zijn ochtendshow bij zowel 3FM als Veronica was een samenraapsel van radio en tv dingen uit andere programma’s. Wat het tot een hele goede show maakte maar waarin Giel zelf volledig vervangbaar. De VARA en 3FM heeft veel te veel Giel altijd als boegbeeld gebruikt terwijl andere dj’s van 3FM veel populairder waren. De meeste luisteraars van Radio 2 zitten helemaal niet te doen wachten op Beelen. Hopelijk blijft van 4.00 tot 6.00u zitten en verslaapt hij zich nog een aantal keer.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*