De Nachtwacht Award 2022 in het teken van de vrijheid van de nacht

De Nachtwacht Award-verkiezing is gestart!
Nachtwacht Award 2022

Voor de vierde maal wordt de Nachtwacht Award georganiseerd. De organisatie is deze editie is de organisatie in handen van Nachtwacht Award 2021-winnares Astrid de Jong. 

De Nachtwacht Award is een radioprijs voor presentatoren en dj’s die voor de nachtbrakers, nachtwakers en nachtwerkers de mooiste radio maken. De Award is vernoemd naar het legendarische TROS-nachtprogramma ‘Nachtwacht’ dat tot 1995 op Radio 1 en 2 en 3FM te beluisteren was. Dit programma werd gepresenteerd door onder andere Tom Mulder, Ferry Maat, Ad Roland, Rob van Someren en Ron Brandsteder. In de stemperiode van deze verkiezingen zullen diverse ‘nachtmakers’ geïnterviewd worden over hun werk. 

Astrid de Jong

Voorgaande winnaars waren de nachtprogramma’s ‘Onze Man in Deventer’ (2019), Martijn Kolkman (2020) en Nachtzuster (2021). 

De vrijheid van de nacht
Deze editie heeft als thema ‘De vrijheid van de nacht’  Overdag kan niet zoveel meer terwijl je ‘snachts als dj veel vrijer bent. 

Astrid de Jong: ‘Juist die vrijheid is goed voor de creativiteit van de maker en ook goed voor de ontwikkeling van nieuwe talenten. Veel bekende dj’s, waaronder Giel Beelen, Gerard Ekdom, Domien Verschuuren en de nieuwe ochtend-dj van Veronica Tim Klijn begonnen hun landelijke carrière in de nacht en hebben zich daardoor kunnen ontwikkelen tot onderscheidende radiomakers.’ 

Tot vrijdagochtend 21 januari 6:00 ’s ochtends kan er worden gestemd. Maandag 24 januari maakt Spreekbuis de vijf genomineerden bekend. Op dinsdag 25 januari wordt de winnaar van De Nachtwacht Award 2022 bekendgemaakt.

De Nachtwacht Award 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door CodeKitchen, Astrid de Jong en Tens Media.

LET OP
**De stemperiode is gesloten**

Criteria
• Nachtprogramma’s dienen uit te zenden tussen 0:00 en 6:00 uur
• Programma’s moeten tussen 1 januari 2021 en 10 januari 2022 op landelijke FM-radio zijn uitgezonden.
• Astrid de Jong (Nachtzuster) won vorig jaar de Nachtwacht Award en is mede-organisator van deze editie. Dit programma is daarom niet verkiesbaar.
• Voor vragen of opmerkingen kun je via contact opnemen
via: www.spreekbuis.nl/contact/

1 Comment

1 Trackback / Pingback

  1. Nieuw in de nacht - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*