NEP opent Corona Sneltest Straat op het Media Park

Afgelopen week opende mediatechnologiebedrijf NEP een corona sneltest straat voor haar medewerkers op het Media Park in Hilversum. Ruim 400 personen hebben sinds de opening gebruik gemaakt van deze faciliteit. Vanaf vandaag is de teststraat ook geopend voor freelancers, opdrachtgevers en toeleveranciers van NEP, en dient het als extra middel om eventuele besmettingen in een vroeg stadium te ontdekken en daarmee de impact van het virus zo veel mogelijk te beperken. 

Kirsten Nijmeijer Chief People Officer van NEP: “We hebben deze sneltest ingezet om twee redenen. Vanwege de onzekerheid die heerst onder onze collega’s willen wij hen de mogelijkheid geven zich wekelijks preventief te testen. Zo weten zij dat zij veilig aan het werk kunnen. De tweede reden is dat we mensen met geringe klachten ook kunnen testen zodat we direct weten of zij wel of niet hun werk kunnen voortzetten. Hierdoor hoeven mensen niet onnodig lang thuis te wachten op een testuitslag en voorkomen we eventuele extra kosten voor bijvoorbeeld inhuur.”

De sneltests dienen als aanvullend middel op de bestaande tests. Deze antigenen tests, een door het RIVM goedgekeurde test die de besmettelijkheid op het testmoment aantoont, worden door middel van een neusswab afgenomen door getrainde medische professionals. Binnen 30 tot 60 minuten na de testafname is de uitslag bekend. In het geval van een negatief resultaat ontvangt de persoon een melding via een beveiligd systeem, speciaal voor versturen van medische gegevens, en in het geval van een positieve uitslag ontvangt de persoon eerst een telefoontje met extra informatie gevolgd door een beveiligde email.

Ralf van Vegten, CEO van NEP: “We zijn heel trots dat we in een korte tijd deze sneltest straat hebben kunnen opzetten. De sneltests halen een gedeelte van de onzekerheid weg doordat de uitslag snel binnen is en doordat we, indien nodig, direct actie kunnen ondernemen bij positieve uitslagen die door de geteste personen aan ons gemeld worden. We kunnen zo de besmettingen enigszins monitoren en nog beter voor onze mensen zorgen. Ik vind dat we als bedrijf onze verantwoordelijkheid moeten nemen en voor zoveel mogelijk mensen rust moeten creëren in deze onstuimige tijd. Dat is dan ook de reden dat we de sneltesten ook beschikbaar gesteld hebben aan onze freelancers en opdrachtgevers, zodat ook zij zich veiliger kunnen voelen en duidelijkheid hebben.” 

De teststraat is 6 dagen per week open en zal nog voor onbepaalde tijd gehuisvest zijn op het Media Park. Om de teststraat optimaal te benutten wordt de capaciteit die we over hebben, na het testen van onze eigen medewerkers, ingezet om ook derden te testen. Via de beveiligde online portal van NEP, nep.simplybook.it, kunnen ook derden een afspraak voor een test maken en deze afrekenen. Opdrachtgevers en toeleveranciers kunnen via hun client manager of ander contact bij NEP voordeliger test capaciteit inkopen. Zo probeert NEP bij te dragen aan een gezond en veilig Media Park.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*