Frans Klein is Omroepman van het Jaar 2020

Het mag dan niet het doorsnee mediajaar zijn geweest, maar ook in het door corona geteisterde 2020 reikt BM gewoon de prijs uit voor Omroepman- of vrouw van het Jaar. Helaas niet en plein public in Beeld en Geluid, maar via Youtube. Zojuist is bekendgemaakt dat dit jaar de prijs naar NPO-topman Frank Klein gaat.

Klein begon zijn omroeploopbaan bij de VARA. Vanaf 1988 vervulde hij er diverse functies, in 2004 culminerend in de functie van media-directeur. Sinds mei 2014 is Klein directeur Televisie bij de Nederlandse Publieke Omroep. Samen met de netmanagers en de omroepen stelt hij de programmering samen voor NPO 1, 2 en 3, Zapp, Zappelin en NPO Start.

Daarnaast houdt hij zich bezig met beleidsontwikkeling en onderhoudt hij namens de directie TV het contact met externe relaties, zoals de politiek, maatschappelijke organisaties en bedrijven.

Shula Rijxman, voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO, zegt over Klein: “Frans is een verbinder en heeft duidelijk een publiek hart. Hij heeft bij de VARA aangetoond dat hij vernieuwende cross-mediale programma’s, die mensen dagelijks met veel plezier bekijken, het publiek kan binden. Hij heeft de durf en moed om dingen te veranderen. Met zijn kwaliteiten denken we nieuwe stappen te kunnen zetten in de koers die de publieke omroep gaat varen.”

2 Comments

  1. Ons kent ons,,,de slager keurt z’n eigen vlees !!! Omroepslijmertjes kiezen Frans Klein als dé Omroepmens van het Jaar !!!!! Welk jaar ?????? 1988 , toen begon zijn slooptocht door de Hilversumse Jungle . Wat ’n schande !!!!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*