Ledenaantal Omroep MAX passeert de 400.000

Begin december 2020 heeft Omroep MAX het magische ledenaantal van 400.000 bereikt. Verschillende succesvolle (leden)campagnes hebben geleid tot dit resultaat.

Een week nadat de betaalde oplage van MAX Magazine de 200.000 is gepasseerd, heeft Omroep MAX zijn 400.000ste lid mogen verwelkomen. Dat brengt het ledenaantal op ruim 400.000. Op 1 januari 2020 had MAX ongeveer 380.000 leden, een stijging van ruim 20.000 in één jaar tijd.

Jan Slagter“Het is echt fantastisch dat zoveel mensen zich aanmelden als lid van Omroep MAX. We zijn echt een vereniging, met een actief verenigingsleven. Normaal gesproken organiseren we ledendagen, dagjes uit, reizen en allerlei andere activiteiten. We komen op voor de belangen van onze doelgroep, de ouderen, en dat zie je terug in onze programma’s. Ik hoop van harte dat de leden ons ook de komende jaren blijven steunen. Ik ben ontzettend trots op dit bereikte resultaat. Samen staan we sterk!”

6 Comments

 1. Het was dan ook moeilijk om deze ledencampagne te ontwijken. Ten opzichte van andere omroepen kwam het bedelen van MAX wel heel vaak voorbij. Je zou haast denken dat op deze manier vanuit de NPO gestuurd wordt. Op televisie zag ik haast geen werving van Powned voorbijkomen. Die moesten het hebben van YouTube.

  • Chips,
   Mag ik weer niet meedoen.
   Want ik woon niet in Holland….
   niet in Noord en niet in Zuid.
   En ik ben juist zo goed in magnetron maaltijden….

 2. Op zich is het niet zo verwonderlijk. Het aandeel van senioren in de bevolking stijgt voorlopig nog gestaag. Ze zijn vaak beter opgeleid, mondiger en gezonder dan vroeger. Als de NPO een afspiegeling wil zijn van de Nederlandse populatie, dan klopt die groei wel. Maarrrr… pas op! De generatie, die geboren is tussen 1945 en 1965, heeft ook het eeuwige leven niet. Er komt een moment dat die hele cohort binnen een kort tijdsbestek ineens het vaantje strijkt. Demografisch staat dat bekend onder de uitdrukking: “het effect van de uitgestelde sterfte”. Dan valt deze groep plotseling weg. Dan wordt MAX gelijk weer MIN. Sommigen verlangen daar misschien naar. Deze jongeren zijn tegen die tijd zelf ook al weer “middelbaar”, dus …. Nou, nog even iets over hun programmering. Ik vind hun uitzendingen met een maatschappelijke en wetenschappelijke inhoud PRIMA! Veel presentatoren zijn gepokt en gemazeld. De afdeling “vermaak en verpozing” komt op mij dikwijls traag, truttig en tenenkrommend over. Maar OK, daar is kennelijk ook behoefte aan. Ik probeer verdraagzaam te zijn en anderen eveneens iets te gunnen. Van mij mag MAX best even A omroep worden. Dat gaat vanzelf wel een keer over. ‘Don’t worry, be happy!’

  • Welnee. Max houdt een grote schare aanhangers.
   Dat komt omdat populaire programma’s en medewerkers door andere omroepen aan de dijk worden gezet, want er moet worden vernieuwd, de jongeren moeten worden aangesproken en noem de andere redenen maar op. Verandering, dat is het credo! Zelfs als daarvoor populaire programma’s moeten worden stopgezet.

   Bovendien bereiken de meeste mensen op een gegeven moment een leeftijd waarop ze door de andere omroepen niet meer worden bediend, dat begint al bij 50 jaar.
   Max doet dit wel.

   Kan Wegmisbruikers misschien ook naar Max?
   Wordt afgeserveerd bij SBS 6…..

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*