De TV-Knollen 2021 naar BNNVARA, Frank & Rogier en Dino’s Bezorgservice

 Een dag voor het prestigieuze Gouden Televizier Ring Gala zijn de winnaars van de TV Knollen 2021 bekendgemaakt, de prijzen voor de slechtste programma’s van het jaar.

Deze ludieke verkiezing bekroont programma’s die ‘eigenlijk niet op televisie horen’. De jury was ook bij deze derde editie meedogenloos voor de ‘winnaars’. De jury bestond dit jaar uit Ron Vergouwen (mediadeskundige oa NPO Radio 1 en podcastmaker), Rob Goossens (verslaggever De Telegraaf/mediadeskundige RTL Boulevard) en Richard Otto (uitgever Spreekbuis.nl/ Tens Media).

Slechtste programma: Dino’s Bezorgservice (NPO1)
De jury was het er unaniem over eens dat Dino’s Bezorgservice van de kleurrijke NPO-ster Jandino Asporaat dit jaar De TV Knollen Award 2021 voor slechtste tv-programma van het jaar heeft verdiend.

De jury meldt: ”Dit jaar was NPO grootgrutter in het lanceren van beroerde programma’s. Showcolade kwam vooral negatief in de pers, maar van Dino’s Bezorgservice was helemaal geen chocolade te maken. Identiteitspolitiek heeft ook de publieke omroep bereikt, maar dat is nog geen excuus voor het produceren van een rammelend tv-format. Een schreeuwende presentator die heel graag Henny ‘Surprise’ Huisman wil zijn in een zeer onlogische formule heeft zelfs de meeste honkvaste NPO1-kijkers weten weg te jagen.” 

Vorig jaar won ook al een ander NPO1-programma de award voor slechtste tv-programma: De Hit Kwis’, dat geregeld minder dan 300 duizend kijkers had. Zo laag scoren is een hele prestatie op NPO1. Toch wist Jandino met Dino’s Bezorgservice met 246.000 kijkers nog minder publiek te trekken. 

Ook kwam het programma ‘Dit vindt Nederland’ (SBS6) was kanshebber op de prijs, maar viste net achter het net.De tv-programma’s De Bluffer (Powned), Tik ‘m aan (BnnVara) en Car Wars (SBS6) waren tevens kanshebbers, maar waren, ondanks hun inspanningen, volgens de kritische jury niet slecht genoeg. Een eervolle vermelding gaat naar Beat Me: The Five Knock-outs met Frank Dane (SBS6). “Dat was zeker niet het slechtste programma, maar heeft wel veruit de slechtste programmatitel van het jaar”, aldus de jury.

Blunder van het Jaar:  BNNVARA trekt stekker uit De Vooravond
Fidan Ekiz en Renze Klamer moesten van BnnVara per direct stoppen met het presenteren van De Vooravond omdat het programma niet ‘urgent’ genoeg zou zijn en het presentatie-duo zich niet voldoende doorontwikkelde. Khalid & Sophie nam het stokje over, maar scoort aanzienlijk slechter. Die gedroomde urgentie moest met een vergrootglas gezocht worden toen het programma meteen in de eerste week een pijnlijk slechte Heel Holland Bakt-quiz ging spelen.

Lifetime Achievement Frank & Rogier (RTL 4)
Dit jaar bestaat de tv alweer 70 jaar. Sommige programma’s zoals GTST, Wie is de Mol en Per Seconde Wijzer zijn in ons geheugen gegrift en brengen al decennia lang gouden talenten met zich voort. Voor Frank & Rogier duurt de tv- carrière aanzienlijk korter. Na succes op SBS6 met ‘Paleis voor een prikkie’ kozen Frank Jansen en Rogier Smit al snel voor het grote geld bij RTL4. Het kortstondige succes sloeg al snel om in drama, rampspoed toen de twee – vooral Rogier overigens – hun scheiding publiekelijk gingen uitvechten. De zender zit nog even aan het duo vast maar heeft geen plannen meer met ze. De jury van de TV-Knollen moest denken aan de Amerikaanse uitdrukking “Stop making stupid people famous”. Wellicht dat de Nederlandse tv-wereld de uitdrukking ter harte kan nemen, zodat de realitysterretjes, corona-specialisten en met hun geestelijke gesteldheid worstelende drugsgebruikers worden ingeruild voor echte tv-talenten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*