Minister Slob betuigt spijt voor verkeerd informeren Kamer over Kaag-documentaire

Demissionair minister Arie Slob heeft spijt dat hij de 2e Kamer verkeerd heeft geïnformeerd over de VPRO-documentaire over Sigrid Kaag.

Hij gaf in een debat in de 2e Kamer aan dat hij zorgvuldiger had moeten antwoorden. Slob wilde dat de Kamer voor het kerstreces antwoord op haar vragen kreeg, maar hij erkent nu dat dit niet zo snel had gehoeven.

Slob meldde vorig jaar aan de Kamer dat mensen van D66 zich niet hadden bemoeid met de documentaire over hun partijleider, maar later bleek dit niet geheel te kloppen. Hij baseerde zich op informatie die hij van de VPRO had gekregen in plaats van eigen onderzoek door het Ministerie

De VPRO bleef zelf wel achter de eerder aangeleverde informatie staan. NPO Ombudsman Margot Smit meldde deze zomer dat er geen journalistieke fouten zijn gemaakt bij de Kaag-documentaire, maar dat meer duidelijkheid over de totstandkoming wenselijk is. Commissariaat voor de Media zag geen aanleiding om onderzoek te starten naar de Kaag-documentaire.

Video: Martin Bosma PVV en Arie Slob over de Sigrid Kaag documentaire. Interruptiedebat Martin Bosma met demissionair Minister Arie Slob.

1 Comment

  1. Wanneer Slob spijt getuigd is dat op zich al mooi. Maar het gaat erom of Slob niet beter wist of dat Slob ’n achterbakse gristelijke huichelpartij erop los liet . Daar zullen wij wel nooit achterkomen !!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*