EO brengt Sylvana Simons documentaire vanavond op tv

Na Jesse Klaver en Geert Wilders krijgt opnieuw een politicus een documentaire van de publieke omroep. Volgens De Telegraaf is de documentaire ’Sylvana, demon of diva’ wel erg vriendelijk voor Sylvana Simons. Volgens het dagblad vond de EO de maker kritisch genoeg om het resultaat te nomineren voor een primetime tijdstip op televisie.

Afgelopen week was de documentaire al te zien op IDFA. In oktober stuurde het PR-bureau reeds een persbericht over de documentaire:

‘Sylvana Simons is een opvallende politieke nieuwkomer in Nederland. Als BN-er zet zij haar imago en haar persoonlijke verhaal in bij haar gedreven strijd tegen racisme en ongelijkheid.’
(lees hier het gehele persbericht)

Sylvana Simons werd voor de documentaire gevolgd in drie maanden voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Bij deze verkiezingen behaalde BIJ1 een zetel in de gemeenteraad van Amsterdam.

De voormalig TMF-vj weet in de media veel ophef te veroorzaken. Naar aanleiding van een interview in de VARAgids hebben deze week 60 abonees hun lidmaatschap opgezegd. Ook speelt zij een belangrijke rol in de Pieten-discussie.

Uitzending: NPO 2, 20:25 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*