DJ Frank van der Lende start YouTube-serie over Alzheimer

3FM DJ Frank van der Lende (29) wil dementie een gezicht geven en start daarom op dinsdag 20 november met een Youtube-serie over deze ziekte. Van der Lende richt zich in eerste instantie op jongeren met een ouder met dementie; de vader van de presentator kreeg op zijn 61e te horen dat hij alzheimer heeft.

In de videoserie praat Frank van der Lende met diverse mensen over dementie, bijvoorbeeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder, een neuroloog en jongeren met een ouder met dementie. Ook bezoekt hij een dagbesteding. Hij stelt vragen als: Wat gebeurt er in jouw leven als je ouder de diagnose dementie krijgt? Staat je wereld nu op z’n kop? Wat doet dementie eigenlijk in de hersenen en wat is er nog wél mogelijk?

Toen de vader van Frank van der Lende alzheimer kreeg, kon Frank vrijwel niets online vinden over ouders die op jonge leeftijd dementie krijgen. ”Daardoor kwam ik op het idee een YouTube-serie te maken om jongeren te informeren over deze ziekte.”

De komende vijf weken verschijnt iedere dinsdag een video op het YouTube-kanaal van Alzheimer Nederland: youtube.com/alzheimernederland. Op dinsdag 20 november komt de eerste aflevering online.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*