Dit zijn de populairste radio-dj’s voor een ‘All Star Radiostation’

De populaire Facebookpagina Media Foyer heeft een poll gedaan onder haar ruim 7.500 groepsleden wat de meest favoriete radiomakers voor een ‘All Star Radiostation’ zouden zijn. Zo’n 500 mensen hebben hun favoriet doorgegeven.

Dit zijn de 8 DJ’s die de meeste stemmen kregen:

1. Edwin Evers
2. Jeroen van Inkel
3. Gerard Ekdom
4. Rob Stenders
5. Bart van Leeuwen
6. Frits Spits
7. Erik de Zwart
8. Ferry Maat

27 Comments

 1. Jammer dat je alleen via Facebook kon stemmen dat heb ik niet.
  Anders had ik gestemd op Leo van der Goot en Rick van Veldhuizen

 2. Dominee Spits? Hij is juist 1 van de grondleggers van de popradio man! Ik weet nog dat ik als klein kind achterin de auto zat bij mijn ouders. En dat Frits Spits met de avondspits uit de radio knalde. Maar dan ook letterlijk “knalde”. Voor de rest kan ik me van mijn kindertijd weinig van de radio herinneren. Spits maakte blijkbaar indruk. Hij was juist een voorloper op het gebied van snelle en strakke pop radio. Jeroen van Inkel geeft niet voor niets aan dat Frits Spits zijn voorbeeld was.

 3. En waar is mijn oud collega Lex Harding?
  Of is het “iedere generatie z’n eigen favoriete dj?”

  En ik “Feesboek” niet dus…………………..

  • Niet Willem van Kooten? Dat was in jullie tijd toch de meest vernieuwende dj? Lex Harding zou bij deze 8 in elk geval de meest ideale radio directeur zijn. Volgens mij was Lex in die rol op zijn best. Hoor in podcasts dj’s met veel respect praten over Lex als radiobaas.

   • @ Ice

    Willem was anders, hij speelde met taal en dus vernieuwend. Maar Lex was veel meer de dj. Die z’n programma’s tot in de puntjes ook voorbereide.

    Maar OK Willem hoort er ook bij, zeker. Je hebt een punt.
    Maar ik denk dat meeste die de poll in vulden zoiets hadden van “Willem van Kooten?, Lex Harding?………….”

    Leeftijd denk ik.

    • Voorwaarde was dat het ging om nog actieve radiomakers. Toch werden Lex en Willem toegevoegd en we hebben ze uit respect ook niet uit de lijst verwijderd. Lex staat op #9, Willem/Joost op #16.
     In de FB-groep 100 Jaar Radio kun je de hele lijst bekijken.

     • Beste Juul,
      als ik een Nee/Nee sticker op m’n deur heb, kan ik de huis-aan-huisbladen niet lezen.
      Wie geen Facebookaccount wil, kan ook de inhoud van Facebook niet lezen. Maar verder was deze poll voor iedereen bereikbaar en ‘invulbaar’.
      Begrip voor het feit dat je geen Facebook (zo schrijf je het) wil, maar gelukkig heeft Spreekbuis de uitslag gepubliceerd.
      Overigens is de optie om (gratis) polls te plaatsen op Facebook écht waardevol.

   • Dat komt omdat de meest podcast DJ’s die Lex als radiobaas hadden, hem waarschijnlijk niet op de zeezender hebben gehoord.
    Op H3 had Lex hetzelfde tijdstip als Toppop op TV…..

    • Beste Juul,
     als ik een Nee/Nee sticker op m’n deur heb, kan ik de huis-aan-huisbladen niet lezen.
     Wie geen Facebookaccount wil, kan ook de inhoud van Facebook niet lezen. Maar verder was deze poll voor iedereen bereikbaar en ‘invulbaar’.
     Begrip voor het feit dat je geen Facebook (zo schrijf je het) wil, maar gelukkig heeft Spreekbuis de uitslag gepubliceerd.
     Overigens is de optie om (gratis) polls te plaatsen op Facebook écht waardevol.

 4. Felix Meurders: eigenzinnig,invloedrijk, onafhankelijk, bevlogen, controversieel en verguisd.Gesodemeurders, Zoekplaatje, De Meurders Methode,Nationale Hitparade, Spijkers met koppen, De nieuws BV, Rock’n Roll methode.Wars van commercie, voor mij een absolute grootheid die ik mis in dit rijtje.

  • @ Bo Lus

   Mag ik nu niks meer vinden Boris?

   En dat we in de 21 eeuw leven, en niet geheel vaak tot m’n vreugde. weet ik ook wel.
   En voor een aantal latere dj’s waren dat voorbeelden.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*