Rick Brink (KRO-NCRV) trekt zich terug van CDA-kandidatenlijst

Gisteren werd bekend dat Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink op de kandidatenlijst staat van het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Vandaag maakte hij echter bekend dat hij zich heeft teruggetrokken.

Rick Brink: ‘Begin deze week heb ik te horen gekregen dat ik ben voorgedragen op 24 voor de kandidatenlijst Tweede Kamerverkiezingen van het CDA. Aanvankelijk was ik enthousiast, maar na het zien van de totale kandidatenlijst ben ik tot de conclusie gekomen dat ik mij toch terugtrek. Tot dusver de moeilijkste beslissing uit mijn leven, aangezien ik een echt politiek dier ben. Mijn doel was om in de fractie op te komen voor de belangen van personen met een beperking. Gelukkig staat er iemand op de lijst die dat ook gaat doen. Op dit moment blijf ik nog een tijdje Minister van Gehandicaptenzaken bij KRO-NCRV en zal ik mij beraden op een vervolgstap in mijn loopbaan. Eén ding staat voor mij vast, ik blijf mij inhoudelijk inzetten voor de belangen van personen met een beperking en zal vanuit het maatschappelijke veld, zorgen dat belangrijke thema’s op de politieke agenda terecht komen.’

Eind vorig jaar werd Rick Brink door Vincent Bijlo geïnterviewd voor het Media Capitool van Spreekbuis.nl:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*