Astrid Joosten en Paul de Leeuw presenteren ‘Op1’ op vrijdagen

Nieuw BNNVARA-presentatieduo vanaf 6 november

Astrid Joosten en Paul de Leeuw vormen met ingang van 6 november a.s. het nieuwe presentatieduo van de talkshow Op1 op vrijdag. De huidige BNNVARA-presentatoren op de vrijdag, Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg, nemen vanaf dat moment de maandagen voor hun rekening. De afspraken hierover met de NPO gelden tot in elk geval het einde van dit jaar.

Het nieuwe BNNVARA-duo gaat aan de sfeer en uitstraling van de vrijdagavond-uitzendingen van Op1 uitdrukkelijker het ‘weekend-gevoel’ meegeven.

Astrid Joosten: ‘Ik had heel veel zin om weer gesprekken te voeren op televisie. Dat ik dat ook nog eens met Paul mag doen maakt dat ik me er zeer op verheug. We hebben er erg veel zin in om elke vrijdag een sprankelende uitzending te maken Op 1.’

Paul de Leeuw: ‘Het is een ongelooflijke eer om samen met Astrid Op1 op vrijdag een beetje meer het weekend-gevoel te gaan geven. En ook een uitdaging om met dit team, naast sfeer maken, ook een iets serieuzere kant van mezelf te laten zien.’

Gert-Jan Hox, directeur Content bij BNNVARA: ‘De gesprekken die ik de afgelopen week heb gevoerd met Astrid en Paul waren inspirerend. Met hun enorme ervaring en gevoel voor humor kleuren we de BNNVARA-vrijdagavond van Op1 net even anders in, natuurlijk zonder daarbij het journalistieke karakter van het programma uit het oog te verliezen.’

Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg verhuizen naar de maandag. Het duo Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra stopt. Willemijn wordt de nieuwe presentator van het NPO Radio 2-programma Spijkers met Koppen en blijft ook het BNNVARA-programma Vroege Vogels presenteren. Erik Dijkstra start begin volgend jaar met een nieuw, wekelijks programma op NPO Radio 1. Daarnaast blijft hij de BNNVARA-kennisquiz Per Seconde Wijzer presenteren en elke week Radio Bureau Sport met Frank Evenblij (NPO Radio 1). Ook werkt Erik aan een grote televisieserie over koloniale roofkunst. 

De talkshow Op1, een samenwerking tussen BNNVARA, EO, MAX en WNL, is elke werkdag rond 22.15 uur te zien op NPO 1. 

7 Comments

  1. 14 oktober ontbinding RTL contract
    28 oktober klusje bij de NPO
    Alles verloopt volgens een strak plan
    BNNVARA ontpopt zich als een opvang voor radio- en tvgraaiers waar het commerciële avontuur mislukt is.

  2. Leuk Paul en Astrid maar waarom kan die 2e BNNVARA avond niet gewoon naar de VPRO met Pieter en Nadia? En NPO doe niet zo dwars en geef KRO-NCRV ook een avond. Sven Kockelman hoort daar ook gewoon te zitten.

  3. Jaap zal wel niet beschikbaar zijn. De KRO NCRV doen niet mee, anders had de legendarische Frits spits een duo kunnen vormen met Bart v. leeuwen .

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*