Dit Was De Radio #150:Grensoverschrijdend gedrag bij de radio

Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen brengen wekelijks analyses, verhalen, veel opvallende of grappige fragmenten én een gulle lach over dat fraaie medium: de radio! Elke dinsdag verschijnt weer een nieuwe aflevering in alle grote podcast-apps. Daarnaast is er voor ‘vrienden van de show’ ook weer elke week een exclusieve bonusshow te beluisteren.

Harm is afwezig, daarom is Mischa Blok (NPO Radio 1) deze week co-host.

Met in aflevering 150:

 • Mischa Blok is alweer enige tijd te horen op NPO Radio 1 met haar nachtelijke interview-show ‘Mischa!’ Hoe gaat het met dat programma en wie staat er nog op haar gastenlijst?
 • Edwin Evers is eindelijk weer terug op de radio met een eigen programma! We luisteren naar de eerste ‘Evers & Co’ op Radio 538. Daarin is net als in zijn ochtendshow weer een imitatie te horen én er is veel live muziek. Maar is dat verstandig? Verder horen we Edwin in ‘De Perstribune’ over hoe hij zijn comeback heeft ervaren.
 • Evers & Co is niet de enige wijziging in het nieuwe programmaschema van Radio 538. Dennis Ruyer keert binnenkort terug en de 4 uur durende Evers-show wordt op zondag in 3 uur samengevat. Maar waar zijn die vrouwelijke dj’s?
 • Eddy Keur is verhuisd van 3FM naar NPO Radio 2 en maakte afgelopen vrijdagmiddagdaar z’n debuut, recht tegenover Evers. Wat zijn de verschillen tussen die shows? Is het verstandig de ene NPO-zender kaal te plukken om het probleem van de andere op te lossen? En won Eddy terecht de ‘Nachtwacht Award’ voor zijn nachtshow?
 • De avond op NPO Radio 2 is vernieuwd. Emmely de Wilt schuift van het weekend naar doordeweeks 18.00-20.00 uur en daarna zijn Morad el Ouakili en Desiree van der Heiden allebei twee uurtjes eerder te horen. Hoe klinken ze op hun nieuwe plekje?
 • Het rapport over grensoverschrijdend gedrag bij de NPO is hét gesprek van de dag op het Mediapark. Maar hoe zit het bij de radio? 3FM-dj Andres Odijk doet in zijn nachtprogramma een eerste ontluisterende onthulling. Voordat hij zijn debuut op 3FM mocht maken kreeg hij van een coach te horen: ‘Je bent 10 kilo te dik, dus je moet gaan afvallen’. Pardon?!
 • Afgelopen week werden dj’s on air overladen met cadeautjes. Jelte van der Goot (538 Middagshow) krijgt een ontmoeting met zijn ‘Foster Parents’-kindje (?) en Domien Verschuuren krijgt een toeter cadeau. Het inspireerde het DWDR-team, want één van hen krijgt nu ook een cadeau. Een nuttig (?) cadeau dat we nog vaak zullen terug horen in de deze podcast.
 • We staan natuurlijk stil bij het overlijden van ‘Mr. Candlelight’: Jan van Veen. Arjan brengt in stijl een ode aan dit radio-icoon en we laten uiteraard wat hoogtepunten uit zijn carrière horen.
 • In het Blooperblokje hoor je onder andere: Dennis Verheugd, Astrid Kersseboom en Frank Dane. Plus een schokkende onthulling over het NPO Radio 1-programma ‘Kunststof’!
 • Bij Syb laait de discussie over de verdwenen ‘radio-piepjes’ op het hele uur weer op en vliegt zelf behoorlijk uit de bocht.
 • De slotminuut is deze week voor Ruud de Wild én zijn sidekicks Gijs Hakkert en Vivienne van den Assem. Dat wordt dus wel iets langer dan een minuut… Ruud geeft ook antwoord op de vraag of hij naar 100%NL gaat.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*