Toename illegaal IPTV-gebruik bedreiging voor streamingdiensten

Illegale IPTV-abonnementen worden een steeds groter probleem voor streamingdiensten zoals Netflix, Disney en Viaplay, maar ook voor internetaanbieders. Door de oplopende kosten van legale abonnementen door prijsverhogingen, kiezen steeds meer consumenten voor goedkopere, illegale alternatieven.

Deze trend is niet beperkt tot Nederland; wereldwijd zien providers inkomsten verschuiven naar aanbieders van illegale IPTV, waarbij abonnees soms toegang krijgen tot meer dan 10.000 zenders voor slechts 100 euro per jaar. Naast de financiële verliezen wijzen providers en streamingdiensten ook op de risico’s voor consumenten, zoals oplichting en indirecte financiering van zware criminaliteit.

Stichting BREIN in Nederland en vergelijkbare organisaties wereldwijd strijden tegen deze illegale praktijken, die niet alleen de industrie schaden maar ook serieuze gevaren opleveren voor consumenten, waaronder malware en identiteitsdiefstal. De toenemende populariteit van illegale IPTV benadrukt de noodzaak voor betaalbare legale alternatieven en effectievere handhaving tegen piraterij.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*