De omvang van de Illegale IPTV-markt in Nederland

De illegale IPTV-markt vertegenwoordigt een aanzienlijke omvang en impact, hoewel het lastig is om exacte cijfers vast te pinnen vanwege de aard van deze illegale industrie. Deze markt heeft niet alleen invloed op de legitieme televisie-uitzenders en -providers, maar ook op de manier waarop consumenten toegang krijgen tot content.

In Europa is gebleken dat in 2021 meer dan 17 miljoen mensen in het VK en de EU gebruik hebben gemaakt van illegale IPTV-diensten. Dit heeft geleid tot aanzienlijke financiële verliezen voor legale betaal-tv-aanbieders, geschat op ongeveer €3,21 miljard. Deze cijfers benadrukken de uitgebreide reikwijdte en financiële schaal van de illegale IPTV-markt in Europa alleen al.

In Nederland trokken illegale IPTV-diensten in 2018 ongeveer 1 miljoen gebruikers, wat jaarlijks ongeveer €93 miljoen genereerde. Deze cijfers illustreren de aanzienlijke omvang van de illegale IPTV-markt in Nederland. Het is belangrijk om te erkennen dat deze cijfers een momentopname zijn en dat de markt voortdurend in beweging is.

Het is uitdagend om actuele cijfers te verkrijgen, maar de trend wijst op een aanhoudende groei van illegale IPTV-gebruikers. Dit wordt mede gedreven door de toegenomen beschikbaarheid van snelle internetverbindingen en de vraag naar goedkopere alternatieven voor traditionele tv-diensten.

De bestrijding van illegale IPTV is complex, mede door de wereldwijde en gedecentraliseerde aard van het internet. Dit maakt het voor autoriteiten moeilijk om effectief anti-piraterijwetten te handhaven. Daarnaast heeft de illegale IPTV-markt een significante impact op de

Lees ook:

1 Trackback / Pingback

  1. Toename illegaal IPTV-gebruik bedreiging voor streamingdiensten - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*