Business Insider Nederland start met text to speech

 Het online platform voor zakelijk nieuws, Business Insider Nederland,  werkt sinds deze week samen met de Hilversumse audio tech-startup XS2RADIO op het gebied van Text2speech.

Het platform van XS2RADIO kan middels Artificial InteIligence (AI) tekstueel nieuws omzetten in audio (en video) in combinatie met radiovormgeving. Door middel van sound processing technieken, audio design op maat en de uitspraak- en skip-filter database van XS2RADIO, wordt de text-to-speech technologie verder geoptimaliseerd. De techniek maakt het mogelijk dat nieuwsartikelen van Business Insider nu ook in hoogwaardige kunstmatige speech is te beluisteren. Business Insider Nederland gebruikt deze techniek in eerste instantie op de onderwerpen tech, finance en ondernemen, maar dit kan in de toekomst nog worden uitgebreid.

Stefan Smit, Publisher & CCO: ‘Audio wordt steeds belangrijker voor Business Insider omdat er veel momenten zijn waarop business audiences tijdens een drukke dag niet hun ogen beschikbaar hebben om onze content te consumeren maar wel hun oren zoals onderweg of tijdens het sporten. En het biedt voor adverteerders een interessante mogelijkheid om een domein zoals tech of finance in audio exclusief te claimen voor een bepaalde periode. Uiteraard komen er ook audiorolls beschikbaar.’

Beluister hier de audio-berichten van Business Insider.

2 Comments

  1. Misschien is dit iets voor jou John?
    Dan heb je eindelijk radiozenders zonder ‘lastig’ personeel. Wie weet kan dit systeem ook virtuele DJ’s genereren? En kan je instellen, welke platen ze draaien, hoe lang ze maximaal praten en dat ze alleen maar positief zijn over alles wat het bedrijf de Mol maakt.

  2. Ik heb geluisterd naar audiaoclip op de site. Ik mis een vrouwelijke of allochtone, Frieze, of Brabantse stem.
    Werken er alleen maar witte mensen bij policor insider?
    O ja ik zag een reportage over deepfake. Stemmen en gezichten kunnen nagemaakt worden. De presentator is op vakantie maar laat zijn avatar gewoon het nieuws presenteren. Zelfs niet bestaande mensen/gezichten gaan als echt door. We gaan een interessante (of gevaarlijke) tijd tegemoet

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*