Switchers

Giovanni Piccirilli benoemd tot CTO RTL Nederland

Door: RTL - May 17, 2017

Vanochtend maakte RTL Nederland bekend dat het bedrijf zijn directie uitbreidt met een Chief Technology Officer (CTO). Met ingang van 1 juni wordt Giovanni Piccirilli (45) in deze nieuwe directiepositie aangesteld. Het bedrijf borgt hiermee Technology (Tech) op het hoogste niveau en garandeert technologische innovatie door verdere uitbreiding van RTL's klantgerichtheid, productkwaliteit en time-to-market.

Piccirilli heeft sinds 2001 op topniveau gewerkt bij verschillende toongevende bedrijven, waaronder Siemens, Liberty Global en later UPC Nederland/Ziggo. Hij was bij Liberty Global en UPC Nederland/Ziggo onder meer verantwoordelijk voor het herstructureren en innoveren van de Tech organisatie en speelde een sleutelrol bij de ontwikkeling van de Horizon home gateway en Horizon Go app, die een nieuwe en open distributie mogelijk maakten. Zijn missie bij UPC was bovendien om Technology zo in te richten dat het de volle breedte van de business kon ondersteunen en versterken, zowel B2B als B2C. In 2015 richtte hij zijn eigen bedrijf op, Pepper Technology, waar hij zijn ervaring als consultant in het Tech domein onder andere inzette bij Accenture.

Onzorgvuldigheden of inhoudelijke feedback? Meld het ons.


comments powered by Disqus

« Matthijs van Nieuwkerk in uitzending Opium op Oerol Online documentaire 'De televisie omroepster - Een verdwenen beroep' »

Deze site is gemaakt door Two Kings en draait op Bolt.