Luistercijfers week 16: Sky Radio weer bereiksleider, gevolgd door Qmusic en 538

Sky Radio had afgelopen week weer de meeste luisteraars, gevolgd door Qmusic en 538. Het verschil tussen Radio 10 en NPO Radio 2 in bereik wordt ook steeds kleiner. JOE is bezig met een kleine opmars. 3FM en Radio Veronica blijven sukkelen aan de onderzijde van de landelijke zenders, NPO Radio 5 en 100%NL in de middenmoot.

Opvallend is dat Jumbo Radio meer luisteraars bereikt dan Radio Veronica en 3FM.

15 Comments

 1. Het is niet opvallend dat Jumbo Radio meer luisteraars bereikt dan Radio Veronica en 3FM. Mensen die mee doen aan het onderzoek via die App en regelmatig Jumbo bezoeken worden geteld. Die groep is natuurlijk heel breed en die mensen hebben niet bewust gekozen voor Jumbo Radio: ze zijn gewoon boodschappen aan het doen.

 2. Jumbo Radio heeft met 0,2% aandeel een bereik van 1.2 miljoen luisteraars. Daar moet iedereen die de winkels bezoekt bij zijn inbegrepen.

  “James Last? James Overlast!”

 3. Talpa/538 is en blijft onverslaanbaar, Patries. Dat weet jij, dat weet ik.

  Periode Coco en Marc waren even een gevalletje “foutje bedankt”, je ziet wat het retrospectief beleid van Dave weer doet. Evers terug, classics terug, Ochtendshow van Tim a la Evers. Frank Dane weet er in de middag ook wat leuks van te maken. Nu alleen nog de Top 40.

  Radio 538 over 2 maanden weer onbetwiste nummer 1 van Nederland. Zowel in bereik als overall marktaandeel.

 4. M83, 30 Seconds to Mars, 3 doors down, Two doors cinema club, Twenty one pilots, Blink- 182, Apollo 440, Sum 41: al die bands met cijfers in de naam helpt Kink nog niet aan betere luistercijfers.

 5. Ik denk ook dat 538 in staat moet zijn om q te verslaan. Mn het ochtendprogramma met Mattie en Marieke valt, bij mij, echt door de mand. Het is niet leuk, te flauw, te geproduceerd en voelt niet echt of de luisteraar betrokken is bij het programma. Een Ja-Nee, dat is heel leuk voor de makers maar ik als luisteraar wordt er niet bij betrokken.

  Dat begrijpt 538 wel, veel inbellen, gevoel voor degene die luistert door het team van mn Tim, maar ook Evers en de avondploeg.
  Toch is het vreemd dat een Barend er niet meer zit, dat was voor mij ook wel een 538-stem. Hij doet het goed op 3fm echter geen luisteraar, jammer.

 6. O dus veel inbellen is goede radio? Ik houd daar persoonlijk helemaal niet van. Ik vind trouwens dat er op deze website nauwelijks een radio-inhoudelijk discussie plaatsvindt. Het gaat steeds over de dj’s, maar hoe goed die ook zijn, ik ga niet luisteren naar 538 omdat hun muziekformat me niet aanspreekt. Maar geen enkele zender doet dat goed. Een van de meest interessante columns van Patrick vond ik daarom die waarin hij het had over het zwaktebod van de toplijsten. Daarin pleitte hij ook voor een zogenaamde “teasesheet”, en juist dat begreep ik niet. Bedoelde hij nou dat dj’s met hun teksten een beetje bedekt moeten stoken richting andere zenders? Dat zou ik nu juist niet doen.

  https://www.spreekbuis.nl/patrick-kicken-het-magische-toverwoord-sinds-de-nieuwe-radiometing-is-luistertijdverlenger/

  • Ik heb nergens gezegd dat veel inbellen goede radio is! Ik zeg dat 538 luisteraars betrekt. Dat kan oa door inbellen. Maar ook door gevoel te hebben, te weten wie de luisteraar is. Ik hoef idd ook niet continue inbellers te horen maar het zijn vermakelijke onderdelen en misschien ook smaakgebonden.
   Blijkbaar slaat het allemaal aan gezien de luistercijfers.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*