Zorgen bij landelijke radiozenders om verhoogde verlengprijzen

Voor deze zomer heeft staatssecretaris Mona Keijzer de noodverlenging van drie jaar aan commerciële radiozenders afgegeven. De noodverlenging werd verleend vanwege negatieve economische gevolgen de coronacrisis. Deze verlenging zou lucht moeten geven aan de commerciële zenders, maar lijkt een averechts effect te hebben, aangezien het bij de bestaande fm-vergunningen het noodzakelijk is, dat er een herberekening komt van de verlengingsprijzen. Dat meldt Adformatie.nl.

De kosten voor een FM-frequentie voor de vier ongeclausuleerde zenders die er nu zijn – Radio 538, Sky Radio, Radio 10 (Talpa Network) en Qmusic (DPG Media) zullen zeven tot dertien keer zo hoog zijn als de huidige prijs.

Volgens Paul Römer, voorzitter van Vereniging voor Commerciële Radio VCR en directeur van de radiotak van Talpa Network is het bij deze prijsstijgingen niet meer mogelijk om een economisch rendabele business te kunnen draaien.

Bron: Adformatie

10 Comments

 1. Wie luistert er nog naar fm??
  Een bak ruis en alles zit door elkaar heen!
  Als ze failliet gaan wordt het een groot piraten festijn vanuit Sneek, want die koopt alles gewoon goedkoop op ( helaas )

 2. Bij de vorige verleningen in 2011 en 2017 moest er flink worden geïnvesteerd in DAB. Dat hoeft nu niet dus logisch dat de prijzen omhoog gaan.
  Het is het bekende huili huili van de grote jongens als er niet verlengd wordt en nu dat wel gebeurt is het ach en wee over de prijzen, want de verlengingstruuk lijkt mislukt zo.
  De boefjes speculeren op een eeuwige verlenging tot het einde der FM
  Want in 2025 is het maar 5 jaar tot 2030, dus dan gaan we niet meer veilen toch. En mocht de FM nog wat langer blijven dan gaan we voor de 5e keer verlenging.
  Kortom: er wordt nooit meer geveild, alle clubs die ook wel willen op de lucratieve FM kunnen het schudden.

 3. Hebben ze dan niet eerst de oorspronkelijke contracten doorgeplozen voordat de verlenging is aangevraagd?

  Het is toch zeker niet ongebruikelijk bij (publieke)contracten met een bepaalde looptijd..dat er aan het lichten van de verlengingsoptie voorwaarden gesteld worden.

 4. Radio 10 betaalt nu €171.800 per jaar. Dat wordt dan 13 keer zo veel. Dat is nog maar €2.233.400. Als ik die vele reclame’s hoor moet dat toch geen probleem zijn!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*