Ziekenhuis betreurt uitzending over dood patiënt

Ziekenhuis Tergooi in Hilversum en Blaricum heeft het NPO-radioprogramma Argos gevraagd een reportage over de omstandigheden rond het overlijden van een patiënt niet uit te zenden.  Dat is zaterdagmiddag wel gebeurd. Argos zegt dat er een overeenkomst tussen Tergooi en de vrouw is gesloten waarin gezamenlijk is besloten geen ruchtbaarheid meer aan de zaak te geven.

Er zou volgens het radioprogramma een afspraak zijn gemaakt over een financiële compensatie rond de kwestie, waarover nog altijd een onderzoek van het Openbaar Ministerie gaande is. De SP heeft Kamervragen gesteld. Het gaat hierbij om de dood van een 21-jarige jongen, Rogier, die in november 2014 werd opgenomen in het ziekenhuis vanwege hevige pijn in de borst.

Calamiteit
13 uur later overleed hij. De patiënt had al die tijd niet aan een monitor gelegen en is niet door een arts gezien. Het onderzoek draait om de vraag of hier sprake was van een calamiteit. Tergooi zegt de medische calamiteit bij de Inspectie hebben gemeld. Dat gebeurde maanden later omdat er in eerste instantie geen aanwijzingen waren voor tekortkomingen in de zorg.

In een verklaring op haar website benadrukt het ziekenhuis dat de zaken in alle openheid met de familie zijn gedeeld en tussen partijen naar tevredenheid zijn afgehandeld.  Verder geeft zij aan dat het niet mogelijk was de reconstructie vooraf te beluisteren.  Daarom zou er niet ingegaan zijn aan het verzoek van Argos om mee te werken. Dat zou ook afgesproken zijn met en op verzoek van de familie.

Privacy
“Daarnaast hebben we gesteld en zijn we ervan uit gegaan dat de reconstructie de privacy van de patienthulpverleners respecteert en deze niet herkenbaar noch op de naam herleidbaar uitzendt. Tergooi betreurt dat dat Argos een andere afweging maakt”.
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*