Blog Erik de Zwart: ‘Eén knaller mag uniek in zijn soort worden genoemd’

Zelfs als je nog nooit op wintersport geweest bent, is de kans groot dat je weleens met après-skimuziek bent geconfronteerd.

In cafés draaien ze graag zo’n vaak snelle mix van allerlei meezingers, soms wat klassiekers uit het rocksegment en natuurlijk als dramatisch hoogtepunt de Hermes House Band met hun versie van I Will Survive. Afgelopen weken was het weer voorjaarsvakantie en er gingen grote hoeveelheden Nederlanders richting de Alpen. Ook de familie De Zwart toog naar hoger gelegen gebieden en kwam uiteraard in het feestgewoel terecht. Maar wel in een skigebied met niet al te veel Nederlanders.

Dat leverde komische situaties op bij de après-ski. Duitsers en Italianen die keihard stonden mee te blèren met Ik Wil Seks met Die Kale, maar geen idee hadden waar het nu eigenlijk over ging. Om maar te zwijgen over de Snollebollekes met hun knaller Feestmuts. Of Toeter op Mijn Scooter. Het ergste vind ik die Duitse vertalingen van bekende grote hits. Tim Toupet met het Fliegerlied is dan weer aandoenlijk. Eén knaller mag uniek in zijn soort worden genoemd en was de doorbraak voor de après-skihits in de Top 40: Anton aus Tirol van DJ Ötzi, een nummer 7-hit in 2000.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*