Fabeltjeskrant terug op televisie

Kinderseries uit het verleden blijven door televisiemakers gerecycled worden. Buurman en Buurman en The Thunderbirds kregen een tweede leven en nu keert  ook de legendarische Fabeltjeskrant terug op de buis. Jawel, lieve kijkbuiskinderen, dat staat te lezen bij de NOS.

Dat gaat gebeuren in 2018, als gevierd wordt dat de serie 50 jaar geleden voor het eerst te zien was. De Fabeltjeskrant in zijn oorspronkelijke vorm werd van 1968 tot 1974 uitgezonden. Bij elkaar waren er ruim 1640 afleveringen. Tussen 1985 en 1989 was er een tweede reeks.

De Fabeltjeskrant is gebaseerd op de beroemde fabels van Jean de la Fontaine. Verschillende dieren in het grote dierenbos geven hun commentaar op allerlei nieuwsfeiten die om hen heen gebeuren. Het programma won er een Gouden Televizierring mee.

Snaveltjes toe
Robin De Levita wil graag een dagelijkse uitzending bij de NPO, zoals vroeger elke dag om 5 voor 7, al bljjft dat natuurlijk wel een vroeg moment om de oogjes dicht en de snaveltjes toe te doen.  Hij was als zoon van bedenker Loek al heel lang bezig na te denken over een terugkeer van de Fabeltjeskrant. Aanvankelijk was hij sceptisch, maar het materiaal ( vilt) blijkt zich goed te lenen voor een 3D animatie. De figuren blijven volgens hem hun oorspronkelijke uitstraling houden.

De serie moet wat de Levita betreft ook nu weer maatschappelijke zaken bespreken, zoals vroeger Chico Lama al deed met het vluchtelingenprobleem. Het nadoen van oorspronkelijke stemmen die er niet meer zijn ( Frans van Dusschoten en Ger Smit) ziet hij als geen enkel probleem, omdat bijna elke Nederlander wel spontaan typetjes uit de Fabeltjeskrant kan nadoen. Hatsekiedee!

Bron: NOS

Video: Fragment van de oude Fabeltjeskrant-serie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*