Oud-wethouder eist schadevergoeding van RTV Oost

Oud-wethouder Myra Koomen van Enschede eist in een kort geding voor de rechtbank in Almelo 15.000 euro schadevergoeding van de regionale omroep RTV Oost. Vanwege negatieve berichtgeving zou ze niet meer aan het werk komen. Het gaat om artikelen uit de periode van 11 oktober 2013 tot 9 december 2014, die nog steeds te vinden in het online archief van RTV Oost en via zoekmachines zoals Google.

Koomen zegt dat voor haar bijstand dreigt.  De omroep schreef in 2013 dat Koomen intimiderende mails heeft gestuurd naar de vrouw van een zakenman met wie ze wilde trouwen. Dat gebeurde nadat ze in grote financiële problemen was gekomen door de aankoop van een landgoed net buiten Enschede.

Echtscheiding
Ze wilde er samen met de zakenman gaan wonen en was op dat moment wethouder Werk en Inkomen. Ze bemoeide zich met de echtscheiding van de zakenman door meerdere mails te sturen naar zijn vrouw. Ze dreigde haar positie als wethouder te misbruiken. Na haar aftreden als wethouder in Enschede is Koomen aan de slag gegaan bij Connexxion.

Volgens Koomen moest ze daar vertrekken vanwege de publicaties van RTV Oost. Daarna is het volgens haar onmogelijk geworden om een nieuwe vergelijkbare baan te vinden. RTV Oost is van mening dat ze haar journalistieke taken naar behoren heeft uitgevoerd en ziet geen reden om de publicaties te verwijderen. Het publiek heeft volgens de omroep recht op een volledig archief.

Journalistiek belang
RTV Oost hoofdredacteur Marcel Oude Wesselink zegt op de website van de omroep de ingrijpende persoonlijke gevolgen voor Koomen te begrijpen. Hij stelt zich de vraag hoe groot het journalistieke belang is om in dit geval de publicaties in het online archief te houden.

“Daarover wil ik binnen de organisatie in discussie gaan”, aldus Oude Wesselink. “Feit blijft wel dat de publicaties van andere media wellicht wel op internet te vinden zijn”, aldus de hoofdredacteur. De partijen hebben twee weken de tijd om er met elkaar uit te komen. Lukt dat niet dan doet de rechter uitspraak.(foto You Tube RTV Oost)

bron: NOS / RTV Oost
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*