VPRO Gids komt met podcast over deelnemer realityshow ‘De Gouden Kooi’

De Gouden Kooi (2006-2008) was een van de meest omstreden realityprogramma’s op de Nederlandse televisie. Een groep mensen werd ‘oneindig’ opgesloten in een luxe villa. Wie het laatst overbleef (en de rest er dus uit wist te werken), zou de villa en een smak geld winnen. Zo chique als de villa was, zo platvloers en agressief was het gedrag van de ‘miljonairs’ die erin zaten. Een van die mensen was Huub, een jeugdvriend van VPRO Gids-redacteur Elja Looijestijn. 

Hij leefde meer dan vijfhonderd dagen onder het oog van de camera’s en stond bekend als de grootste bad boy van de reality-tv. Hij pestte dagelijks zijn huisgenoten, had seks met prostituees en medekandidaten en stortte zich in een tv-huwelijk. Looijestijn volgde het allemaal vol verbazing, ook toen De Gouden Kooi stopte en Huub achter de schermen bij Talpa ging werken. Tegenwoordig produceert hij zelf reality-tv-formats en is hij hertrouwd, met een ándere realityster. 

Nu komen de brugklasgenoten weer bij elkaar, voor de driedelige podcast Uit de Gouden Kooi. Huub vertelt openhartig over hoe het eraan toeging in de villa, of hij spijt heeft van zijn wangedrag op televisie, en hoe hij nu naar reality-tv kijkt. Columnist Aaf Brandt Corstius was destijds verslaafd aan het programma en schreef erover voor de VPRO Gids. Ook zij vertelt hoe ze erop terugkijkt. 

Een onthullend verhaal over het leven als realityster: het spelen van een hoofdrol in je eigen soap, de verantwoordelijkheid van televisiemakers, rollen in kots, maar ook schaken en etudes van Chopin. In de Gouden Kooi is niets wat het lijkt. 

VPRO Gids: Uit de Gouden Kooi

Vanaf 18 augustus in je podcast-apps en op vprogids.nl/goudenkooi

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*