(video) De BioStabil van Tineke


Giel Beelen is met zijn ‘Shambala’ niet de eerste mediamaker, die in opspraak kwam door het aan de man brengen van producten twijfelachtige werking. In diverse tv-spots van Tell Sell probeerde Tineke de Nooij begin deze eeuw de BioStabil aan de man te brengen. 


De BioStabil 2000 (ook bekend als Biostabiel) was een hanger met een draaimechanisme en een magneet, die door de maker Bruno Santanera een “ketting met therapeutische eigenschappen” werd genoemd

Ook andere Nederlandse tv-persoonlijkheden en artiesten, zoals Vivian Boelen, Imca Marina en Roy Martina prijsde de ketting aan. In maart 2004 oordeelde de Reclame Code Commissie dat de televisiereclame voor de hanger misleidend was, en niet meer in die vorm mocht worden uitgezonden. Dit heeft geleid tot enkele aanpassingen, waarna de reclame weer op tv te zien was.  Het televisieprogramma TROS Radar liet begin maart 2004 zien dat van de beweringen van Santanera klopten en de verkoop stortte hierna direct in. Santanera spande een kort geding aan, maar verloor. 

Santanera spande ook een rechtszaak aan tegen voor het blootleggen van de zaken die volgens hem niet strookten met de werkelijkheid, hetgeen hij als smaad opvatte. Ook deze zaak werd door Santanera verloren.

1 Comment

  1. “Het televisieprogramma TROS Radar liet begin maart 2004 zien dat van de beweringen van Santanera klopten en de verkoop stortte hierna direct in.”

    Alsjeblieft… lees een artikel nog eens na voor je het plaatst.

1 Trackback / Pingback

  1. RTL-podcast over de waarheid achter de BioStabil 2000 - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*