Patrick Kicken: De druppeltjes van Giel Beelen

[BLOG] Onze vriend Giel Beelen ligt weer eens onder vuur. Dit keer omdat hij reclame maakt voor druppeltjes die naar eigen zeggen je derde oog openen zodat je lekkerder in het leven staat. AvroTros Radar ging met hem in gesprek erover (zie de video onder deze blog) waarna de bom barstte en velen op Twitter Giel weer voor rotte vis uitmaken. Terwijl wat Beelen doet echt wel te verklaren is. Hij is niet de eerste en ook niet de enige die probeert zijn bekendheid en volgers te gelde te maken.

Ik zag het van de zomer al voorbijkomen op Instagram: Giel die reclame maakt voor een flesje genaamd ‘Shambala’. Nu loop ik zelf ook al aardig wat jaartjes rond in het spirituele wereldje dus ik ben een beetje verdoofd geraakt voor alle gebakken lucht die daar verkocht wordt. En dan is er ook nog zoiets als de kracht van suggestie. Mijn moeder zat bijvoorbeeld een jaar of twintig geleden met de flessen water voor de radio toen Jomanda (ja die met die blauwe jurk uit Tiel) bij Noordzee FM op de radio het water kwam instralen! Op zondagavond, ik weet het nog goed. Als ik dan een wondje of een pukkeltje had zei m’n moeder ‘kom, we doen er wat Jomanda water op, dan is het zo genezen!’.

Ik heb er allemaal niet zoveel op tegen, het stikt van de edelstenen, wichelroedes en helende plantmedicijnen in Nederland. Als jij je geld daar aan uit wil geven, prima. Giel verkocht eerder ook al meditatiekussentjes via zijn platform Kukuru. Als allerlei zelfverklaarde guru’s daar geld aan mogen verdienen, waarom Giel dan niet? Overigens is dat natuurlijk allemaal weer te herleiden naar het feit dat radiodiscjockeys tegenwoordig, op een handjevol na, geen reet meer verdienen. Met dank aan Meneer de Mol die alle zenders heeft opgekocht. Dus ze moeten wel bijklussen om het hoofd boven water te houden.

Ik heb vanmiddag trouwens een paar druppeltjes van Giel Beelen in de tank van mijn auto gegooid en ik moet zeggen: hij rijdt weer als een zonnetje! Ik zag een andere deejay, van Slam, Daniël Lippens, laatst ook reclame maken voor wat dingen op Facebook en Instagram dat ik dacht: hmmm, zou dat echt zo goed werken als hij beweert? Rick van Velthuysen prijst ook altijd een bepaalde carwash aan waar hij héél tevreden over is. Wat toevallig allemaal! Ik blijf het zeggen: als al die omhooggevallen zelfbenoemde influencers met hun nephaar, nepwenkbrauwen, neptieten en neplippen zich het schompes mogen verdienen online met het aanprijzen van het ene na het andere prut product dan mogen discjockeys dat ook. Al kost het 40 euro per flesje. Als ik dan toch nog één puntje van kritiek mag geven aan Giel dan is het: HAAL DIE BAARD ERAF! Onze koning staat het niet en jou ook niet. Maakt je 20 jaar ouder man. Voor de liefhebber is er trouwens nog veel meer te koop in Giel’s webwinkeltje. Ik heb net het Relax pakket besteld, beetje je collega podcaster ondersteunen in deze roerige tijden!

Patrick Kicken

Ook leuk om te luisteren, PK was te gast bij Patrick van den Hoek om lekker over radio te roddelen:

21 Comments

 1. Verdient Giel Beelen als salonsocialist(links lullen, rechts zakkenvullen)niet genoeg geld bij BNNVARA? Het is makkelijker een hongerige hond langs een paar worsten te manoeuvreren dan een salonsocialist bij een pak geld.

  Anders zou ik niet weten waarom hij dit doet? Een middel aanprijzen waarvan de werking op zijn zachtst gezegd twijfelachtig is? Giel Beelen kan het beter bij radio maken houden. Daar ontvangt hij een prima salaris voor wat voor heel veel hardwerkende Nederlanders niet is weggelegd!

  • Ik heb zelf totaal niks mee maar, eigenlijk zeg je dus dat omdat Giel bij BNNVARA werkt niet aan andere dingen geld mag verdienen? Iedereen mag dat gewoon maar, als je bij radio of tv werkt mag dat niet? Wat een onzin! Giel werkt BNNVARA en daar krijgt hij een salaris voor. Wat hij verder daarnaast zijn vrije tijd doet moet hij toch lekker zelf weten. Als dat is een podcast maken (die niet onder Radio 2 valt) en spulletjes in een webwinkel verkopen moet hij dat helemaal zelf weten. Net als de gene die er naar luisteren en die er iets kopen. Lekker allemaal zelf weten!

   Ook wel erg flauw van Radar om hier nu ineens aandacht aan te besteden. Dan kun je wel duizenden dingen en webwinkels dubieus. Alleen nu is het interessant voor mw Hertzenberg omdat het Giel Beelen is. Goed voor de kijkcijfers.

   • Ik weet nog dat in het bedrijf “ophef en vertier” was toen mevr. zonder vergunning een zwembad in de tuin liet maken…….hi

 2. De opmerking dat DJs niets verdienen met radiomaken gaat niet op voor Giel Beelen. Hij kreeg voor 10 uur nachtradio per week rond de 70 a 80.000 euro, zo heeft ie zelf aangegeven. Komen nog invalklussen bij en nu is ie gepromoveerd zal het wel stijgen, dus kom niet aan dat ie wel moet bijklussen met deze onzin. Verder moet ie t zelf weten, Tinneke de Nooij had de Biostabiel waar Nico Haak aan doodging

 3. Weet het niet hoor, maar het ging Radar er vooral om dat delen van de inhoud van dat flesje in flink wat landen verboden is te verkopen. Vooral omdat er anti-depressiva in zit.

  Dat je het dan als bekende DJ aan de man gaat brengen op socials waar een jong beinvloedbaar publiek zit, snap ik dat Radar daar een item van maakt.

   • Het is toch goed dat dit aan de kaak wordt gesteld, niet alleen de nepdruppels van Beelen maar ook de Biostabiel, de bullshit van Jomanda, die maanstenen en kalender van de Van Lexmond meisjes, etc. Het mag dan niet verboden zijn, er aandacht aan besteden dat dit onzinproducten zijn tegen veel geld is alleen maar goed

   • Dat iets niet verboden is, wil nog niet zeggen dat het goed voor je is.
    Als daarbij de rest van de samenstelling ook wazig is (product heeft helemaal geen keuring), dan zou je hier als (in feite BN’er) DJ boven moeten staan en er helemaal niet aan meedoen.

 4. Ik had helemaal geen goesting om op de affairette met Giel en zijn wonderdrank Shambala te reageren, maar collega-goeroe van Beelen, Kicken, kraamt hier weer zoveel onzin uit dat …

  Giel maakt inderdaad reclame voor het wondermiddel, maar hij is tevens de (mede)producent en verkoper, wat wel een stuk verder gaat dan als Gerard Ekdom aubergines aanprijst, of Ruud de Wild die zijn stem leende voor Toyota. Ik heb hier overigens al vaker geschreven dat dit natuurlijk prima is, maar ik snap niet dat J. Bosman geen bezwaar heeft dat radio-commercials ingesproken door bijvoorbeeld Radio 2-deejays, ook op Radio 2 mogen worden uitgezonden. Ik vind dit niet kunnen en snap ook niet dat een deedjay dit zelf wil. Ik heb dat ooit aan Gerard Ekdom op Twitter gevraagd toen ie aubergines aanprees en beet hij me toe: ‘Waar bemoei je je mee?!’

  Tja, waar bemoei ik me mee en waarom, waarom was Giel onderwerp in Radar? Niet omdat ie reclame maakt voor een onschuldig haargroeimiddel, Kicken, of te veel geld vraagt, Beelen ligt onder vuur omdat de twee werkzame stoffen in zijn brouwsel een soort antidepressivum zijn! Ik heb Radar niet gezien, maar las dat deskundigen hebben gezegd dat t bezopen is (50% van het virulente goedje is alcohol) dat dit verkocht mag worden. 

  Kortom er wordt vanwege bedreiging van de volksgezonheid gepleit om de vrije verkoop te verbieden en als sjamaan Giel verstandig is, stopt hij met Shambala, per direct.  

  Ik zelf propageer al een tijdje om veel water te drinken in plaats van alcohol of frisjes met ook allemaal troep erin. Water reinigt lichaam en geest en … is overal beschikbaar en kost nagenoeg niets.

  Mogelijk dat Giel weer een imago-dingetje aan z’n broek heeft hangen – zeker als ie de verkoop doorzet – dat m nu aan t beschadigen is en kennelijk is ie blind en doof voor alle kritiek en voelt ie zich juist gesterkt, dat zie je wel vaker bij beschuldigingen tegen goeroes, sjamanen, druides, paragnosten, zieners, heiligen en profeten. Giel ziet er met zijn lange haren en baard ook wel uit als Jezus, Maar: Nee Giel, schudt t allemaal van je af. Ik stel voor dat je vanavond in je Radio-2-show Leco Zadelhof met een trendkapper uitnodigt en jezelf live opnieuw gaat uitvinden en je laat knippen zo als Christ-iano Ronaldo. Giel 3.7 en word je net als Ronaldo (en ik) een ambassadeur van de gratis en gezonde ‘Waterrevolutie’!

  Shalom!

  Ali Baba

  (Doe mij nog een ronaldootje met twee blokjes ijs, geen lesje, maar gewoon uit de kraan …

 5. Grappig. Radar meldt dat Beelen iets verkoopt wat niet goed is.

  Het enige waar Kicken mee komt is dat Beelen gewoon een handeltje naast zijn radiobaan mag hebben. Maar daar gaat het in dit geval toch niet om?

  Radar zal er echt geen probleem mee hebben als Beelen bij de Albert Heijn gaat werken. Wél dat hij iets verkoopt dat niet goed is.

   • @Michel; Dat heeft hij er dan wel zelf naar gemaakt! Dan misdraagt hij zich in het verkeer, dan verslaapt hij zich een paar keer en ruzies met Gerard Joling, nu weer gedoe over een al dan niet werkend medicijn? Dan kun je verwachten dat je onder een vergrootglas ligt.

    Giel Beelen kan beter eens zonder gedoe een paar jaar een prima radioshow maken. Daar wordt hij tenslotte uitstekend voor betaald.

    • @Hendrik Ja dat is helemaal waar, al denk dat Giel het ook vaak expres doet.

     Los daarvan doet Radar dit puur voor de kijkcijfers.

   • Nee, tuurlijk niet. Piet Janssen uit Koolstronkaradeel is nu eenmaal minder boeiend dan Giel Beelen. Wat hier maar niet wil doordringen is het feit hoeveel aandacht een DJ naar zich toe kan trekken tov een persoon die helemaal niet bekend is. Daarmee zet je met een product waarvan de verkoper niet eens exact weet wat er in zit, een behoorlijk gevaarlijke situatie neer.

    • Dat is waar maar het ging er hierboven om of Giel er naast zijn salaris van BNNVARA er dit soort handeltjes naast mocht hebben. Dat mag hij net als ieder ander natuurlijk gewoon.

 6. Ik ben blij om te lezen dat Patrick Kicken de baard van onze koning niks vind. Dat vind ik namelijk ook. (ps: Hugo de Jonge staat ‘m ook niet, vind ik).

  De koning moet maar even een voorbeeld nemen aan Eric Wiebes.. die was er na een tijdje ook wel klaar mee en had weer en fris gezicht. 🙂

  Enfin, het gaat hier eigenlijk over de druppeltjes van Shambala. Zal het echt zo zijn dat als je 9 druppeltjes per dag gebruikt.. je feitelijk aan de dosis van antidepressiva zit? Kan ik mij weinig bij voorstellen, eerlijk gezegd.

  Wetenschap is niet onfeilbaar.

 7. OK, dus het is nu al OK dat je via internet iets met alcohol verkoopt, terwijl je geen vergunning hebt om alcohol te verkopen?

  Ik heb de reportage van Radar toevallig wel gezien. Het ging er om wat er in dit product zit en niet dat Giel zich er mee bemoeit.
  Het gemak waarmee Giel stond te beweren dat het spul goed voor je is, simpel omdat hij dat vindt, was gewoon stuitend.
  Geen enkele wetenschappelijke onderbouwing, geen bewijzen, een goedje erin dat in diverse weldenkende landen verboden is en ook nog een behoorlijk percentage alcohol.
  Leg mij eens echt uit hoe zoiets goed voor je kan zijn……

  • Dat is prima uit te leggen. Als je geen vriendje van Patrick bent en je doet één spreek anders dan in Patricks 20 jaar oude boekjes staat, brandt hij je af.
   Maar als je een vriendje van hem bent mag je zelfs dit rommel promoten:-).

   Zonder gekheid: ik geniet van Patrick zijn columns, maar goedpraten dat Geel dit soort rommel promoot gaat mij te ver.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*