#Video Awards: nieuwe vakprijzen voor beste online en on demand video

Na een bewogen periode is het eindelijk mogelijk dé vakprijzen voor beste online en on demand video uit te reiken. De #Video Awards worden uitgereikt op maandag 13 december in de prachtige monumentale kerk De Duif in Amsterdam. Deze vakprijs is in het leven geroepen om aandacht te vestigen op alle mooie content van het afgelopen jaar in de online en on demand video wereld.

Het bijzondere aan de #Video Awards is dat de awards worden toegekend door vakgenoten. Speciaal voor de awards is er een vakjury geselecteerd die de genomineerden en winnaars bepaald. De vakjury, bestaande uit media-experts, mogen 14 awards verdelen in 14 categorieën, waaronder: Beste Online Video, Beste Creator, Beste Video on Demand, Beste Docu en Beste Influencer Campagne.

“Tijdens de pandemie is er veel meer behoefte aan content. Daardoor zien we dat nieuwe platformen, series en video’s als paddenstoelen uit de grond schieten.” aldus organisator Romario van ‘t Land, eigenaar van Hot Pepper BV. “Daarom is het juist nu van belang om het diverse en dynamische online medialandschap met al haar facetten te vieren tijdens het #Video Awards gala. “

Uniek dit jaar is het partnership met DPG Media dat als hoofdsponsor van de #Video Awards het initiatief heeft genomen voor de #Video Talent Award die zij toekennen aan het talent dat de meeste potentie in online video heeft laten zien. “De ambitie is dat er op de grootste nieuwsplatformen van Nederland als AD.nl en NU.nl altijd wat te kijken moet zijn. Wij zijn daarom op zoek naar vernieuwende video ideeën die onze bezoekers in het hart raken en naar talent dat samen met ons wil groeien.” aldus Boudewijn Smals, Director Video bij DPG Media “Aangezien de hele industrie hier samenkomt, zijn de #Video Awards daarvoor het uitgelezen podium.”

Inzenden van videocontent kan tot en met 19 november 2021 op www.videoawards.nl. Eind november worden de genomineerden bekend gemaakt en op 13 december is de award uitreiking in de Duif Amsterdam. Naast DPG Media heeft de #Video Awards ook BMG Production Music mogen verwelkomen als sponsor.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*