Astrid Kersseboom nieuwe presentator NOS Radio 1 Journaal

Astrid Kersseboom wordt de nieuwe presentator van het NOS Radio 1 Journaal. Zij is de opvolger van Jurgen van den Berg, die na zes jaar de NPO Radio 1-luisteraar’s morgens te hebben bijgepraat over nieuws en actualiteiten, de overstap maakt naar Omroep MAX. Kerssebooms eerste dienst bij het best beluisterde* dagelijkse programma op NPO Radio 1 is op maandag 3 januari.

image
Foto onderaan te downloaden (NOS/Stefan Heijdendael)

Astrid Kersseboom (55) heeft een lange staat van dienst bij de NOS: ze begon in 1998 als nieuwslezer bij het NOS Radionieuws. In 2001 stapte ze over naar tv, naar NOS Studio Sport. Drie jaar later, januari 2004, volgde het NOS Journaal. Daar presenteerde ze niet alleen de bulletins, maar ook urenlange breaking news-uitzendingen. Sinds 2007 heeft ze ook het koningshuis in haar pakket. 
“Na 21 jaar tv ga ik terug naar mijn oude liefde, de radio”, zegt Kersseboom, “en dan ook nog als presentator van het NOS Radio 1 Journaal, de uitzending waar ik nu elke dag mee wakker word. Een programma waarvan je als presentator in hoge mate de toon bepaalt en waarin je sterk journalistiek inhoudelijk bezig bent. Het is als start van de dag een van de belangrijkste uitzendingen van NPO Radio 1. Ik voel me dan ook vereerd. Het betekent een grote verantwoordelijkheid, maar die neem ik graag op me.” 
Hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff over de benoeming: “Astrid is een zeer ervaren presentator en journalist, met een brede belangstelling. Ze heeft ervaring met radio en sport, en ze is toegankelijk, nieuwsgierig en open. Daarmee brengt ze van nature het geluid waarmee je als radioluisteraar de dag wil beginnen.”   *273.000 luisteraars, marktaandeel 12 procent (cijfers augustus-september jl.)

Noot voor redacties: onderstaande foto is rechtenvrij te gebruiken met vermelding van de credits ‘NOS/Stefan Heijdendael’

7 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*