‘Veronica-deal met Rob Stenders werd door John de Mol verbroken’

Na Gerard Ekdom stond ook Rob Stenders dicht bij een overstap naar Talpa Radio. Hij zou zenderbaas van Radio Veronica worden. Het gerucht was dat Stenders ‘wegens koudwatervrees’ op het laatst toch koos om bij de publieke omroep te blijven. In een Parool-interview maakt voormalig Talpa Radio-directeur Dave Minneboo bekend dat het John de Mol was, die de deal niet door liet gaan.

Dave Minneboo: “John is ook een man van: we gaan het zo doen en jij gaat dat uitvoeren. Hij houdt er niet van als je zijn plannen in de war stuurt. Dat merkte ik voor het eerst toen ik met Rob Stenders overeenstemming had om naar Veronica te komen. Nog voor het officieel was, riep Stenders op de radio nogal dom dat ‘De Mol ons programmaatje wil hebben’. John was heel boos: ‘Ik heb hem niet gesproken. Waarom moet hij mijn naam noemen? Zeg hem maar dat het no deal is!’ Een halfjaar aan gesprekken en plannen maken was in één klap weg, terwijl Stenders met Giel Beelen een ideale combinatie op Veronica had gevormd. Maar ik begreep Johns boosheid natuurlijk wel. Het was heel onhandig van Stenders.”

Lees het hele interview met Dave Minneboo in Het Parool

6 Comments

  1. Het tekent de mens nog meer dat één onhandige opmerking je zo kan raken. Dus John de Mol kan de klappen wel uitdelen, maar hangt zelf nu het gevoelige type uit? Durft niemand hem te zeggen dat hij zowat alle lineaire tv kanalen om zeep heeft geholpen?

    • Right. Slechte manager kun je wel zeggen. Tekenend ook dat hij eerst een boze email naar die VI gasten stuurde en toen pas ging bellen. Na een maand!
      Tijd dat hij inziet dat hij er mee op moet houden.

  2. John de mol heeft iets te veel zeggensschap over de inhoud van de programma’s. Als hij de dj’s gewoon hun gang laat gaan komeb de zenders beter tot hun recht. Nu bemoeit hij er te veel mee.

  3. Ik kan voorstellen dat John boos is hij wil de touwtjes in handen hebben daar geef ik hem gelijk in het is zijn bedrijf en wie betaalt bepaald ik zelf ben niet over zijn programmering te spreken.

  4. Toen John in augustus 1974 nog gewoon Sjonnie de Mol heette mocht hij van Mol Sr wel non stop plaatjes draaien op Noordzee vanaf de Mebo maar presenteren mocht hij niet van Pa, nou ja aan het einde van het uurtje even het programma afkondigen. Och och…het groteske wereldje van de commerciele radio en tv in Nederland, grossiers in onbeduidende pulp.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*