Dave Minneboo (Qmusic): ‘Het moet bovenal om de beste mensen op de beste plekken gaan, ongeacht van welk geslacht’

Uit onderzoek door Spreekbuis.nl bleek al dat het aantal vrouwelijke radiopresentatoren op Nederlandse zenders laag is. In een Parool interview meldt Qmusic-programmadirecteur Dave Minneboo dat hij kwaliteit belangrijker voorop moet staan in plaats van geslacht.

Minneboo: “Het moet bovenal om de beste mensen op de beste plekken gaan, ongeacht van welk geslacht. Vrouwen moeten simpelweg even goed zijn als hun mannelijke concurrent om hier een plek te krijgen. Wat ik niet goed vind, is een vrouw neerzetten ómdat ze een vrouw is, zoals bij sommige stations gebeurt.”

“Neem 3FM. Die hadden tot voor kort tijdens de belangrijke office hours een heel blok vrouwen. Dat werkte toch niet goed, dat hoorde je. Niet omdat het vrouwen zijn, maar omdat die dames simpelweg nog niet toe waren aan dat soort prominente uren. Er werd trots geroepen: ‘Wij durven vrouwen te programmeren.’ Maar geef ze dan ook de tijd zich te ontwikkelen. Niet meteen op de belangrijkste uren van je station om maar te laten zien dat je vrouwen neerzet. Want dat is volgens mij de discussie niet. Het gaat erom ervoor te zorgen dat ze het benodigde niveau halen. Dat heeft ook met coaching te maken.”

Lees het hele interview met Dave Minneboo in Het Parool

4 Comments

 1. Dave heeft volledig gelijk. En dat is ook een belangrijk punt waarom het zo slecht gaat met 3FM. Er moesten ongeacht of ze wel of niet genoeg talent hebben vrouwen op die zender. Van kijk ons eens goed bezig zijn in het maatschappelijke debat. Op 1 vrouwelijke dj na kunnen ze wat mij betreft allemaal van de zender. Al die non-talenten met hun theekransjes radio en hun irritante kakel stemmetjes. Vrouw onvriendelijk? Neen, maar daar op 3FM bakken ze er niet veel van. En dat mag best wel eens gezegd worden.

 2. Aanrader! Lees het hele interview. Heel leuk en Dave heeft er een goede kijk op. Al ben ik zelf niet zo’n fan van Q Music. Hij heeft zeker wat neergezet. Alleen mag hij nog in de maandelijkse persberichtjes iets meer klinken zoals in dit interview.

  En dat hij Erik de Zwart er uit moest gooien bij Veronica. Het format van de zender toen werkte heel goed. Zonde dat dit onder druk van de Mol losgelaten moest worden.

 3. Heb het complete interview gelezen. Krijg sterk de indruk dat Dave Minneboo zijn bizarre beslissingen bij o.a. Veronica (ontslag De Zwart, VanInkel, VanVelthuysen) en 538 (ontslag Ruud de Wild) uit het verleden op deze manier goed probeert te praten.

  Een man zonder ruggengraat. Uiterst onbetrouwbaar persoon. Zoals er veel in Hilversum rondlopen. Hij gaat werkelijk over lijken om maar als ”grote baas” ergens tekeer te mogen gaan en met een lekkere zak geld op de bank te ploffen in Hoorn (woont hij daar?).

  Als je goed leest en terug zoekt wat deze meneer destijds heeft geroepen in persberichten klopt er geen fluit van het interview. Rob Stenders werd destijds weggezet als ”publiciteitszoeker die zijn onderhandelingen bij de publieke omroep wou versterken”.

  Lees: https://www.mediacourant.nl/2017/08/talpa-met-keihard-statement-stenders-gebruikt-ons/

  Erik de Zwart, nota bene een ”vriend” van Dave Minneboo, moest gelijk van hem vertrekken nadat Veronica bij Talpa kwam zodat Dave zelf Veroncia kon gaan programmeren. Nou dat is gelukt kunnen we wel zeggen… Begrijp niet dat iemand als Erik de Zwart nog met deze meneer wil werken.

 4. Ik dacht dat Erik de Zwart zelf opgestapt was. Omdat hij geen 2e keer onder John de Mol wilde werken. Vanwege diens veel te grote inbreng, waar Erik in het verleden bij Noordzee al mee tegen een muur liep. Zo verteld hij het zelf tenminste in podcasts.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*