TV-registratie Correspondents Dinner met Rutte

Komende woensdag is het zover. Dan krijgt Nederland zijn eerste Correspondents Dinner, naar Amerikaans voorbeeld. Het televisieprogramma College Tour, de NTR en de Parlementaire Persvereniging gaan het organiseren. NOS-presentator Twan Huijs kende het fenomeen natuurlijk uit het land waar hij zelf jarenlang als correspondent heeft gewerkt.

Huijs stelde het idee voor aan premier Mark Rutte, een man die van zichzelf bepaald niet vies is van een grapje met de pers.  En dus schuiven uitgenodigde journalisten en politici woensdagavond aan in de Amsterdamse Beurs van Berlage en snorren de camera’s van de publieke omroep als Rutte de draak met het journaille gaat steken.

Dolf Jansen
Zoals gezegd, het is een typisch fenomeen uit de USA dat zo is komen overwaaien. Een avond lang even jezelf niet serieus nemen. Het is een bekende en beproefde remedie, zeker in de politiek, om eens wat heilzame afstand van je werk te nemen. Naast Rutte zal ook cabaretier Dolf Jansen met spitsvondigheden strooien. Aanvankelijk zou Youp van ’t Hek dit op zich nemen, maar die moest om gezondheidsredenen de klus teruggeven.

Het Amerikaanse White House Correspondents’ Dinner vindt al sinds 1920 plaats, altijd op de laatste zaterdag van april. De Nederlandse versie wordt woensdagavond 10 februari uitgezonden op NPO 1, tussen 20.30 uur en 21.15 uur. Om alvast in de stemming te komen: hierbij een samenvatting van Obama’s grappen en grollen in 2015.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*