Ton F. van Dijk: ‘NPO moet snel plan maken om eigen bestaan te redden’

Diverse publieke omroepen en de NPO hebben hun zorgen geuit na de verkiezingsuitslag, waarbij een mogelijk rechts kabinet tussen VVD, NSC en PVV aanstaande is. Voormalig NPO-baas Ton F. van Dijk begrijpt de zorgen bij de omroepen.

Van Dijk: ‘Dit is heel slecht voor de NPO: Wilders wil er helemaal van af, de VVD 400 miljoen bezuinigen (bijna helft) en NSC wil er een net afhalen. Wat denk je dat er dan gaat gebeuren bij een formatie, die al moeilijk genoeg is? NPO moet snel plan maken om eigen bestaan te redden.’

“Ik heb er steeds voor gewaarschuwd, maar het is een blinde vlek in Hilversum. Sterker nog: dit interview met Ton Verlind in Spreekbuis wed door een omroepdirecteur als ‘ onheuse’ aanval gezien in plaats van wat het was: een goedbedoelde waarschuwing.”, aldus Ton F. van Dijk.

14 Comments

 1. Het hele omroep bestel past niet meer,vooral door de digitale beeldverwerking,zal er heel geld naar de NPO uit onze verplichte,omroepbestel het instand houden,van onze staatsomroep de NP0.Maar dan er meer geld naar de Regionale Omroepen.Die vaak als niet die aandacht verdienen,zijnde volwassen omroepen, en heel belangrijk zijn, voor de inwoners van de provincie,en dat heeft de PVV, die de regionale omroepen een voorkeur-behandeling willen geven.

  • Weet je wat niet meer past? De zorg! Achterstanden, personeelstekort, Big Pharma waar miljarden in omgaan, de huisarts die geen tijd heeft omdat er allerlei papierwerk te doen is….. en zo kunnen we nog wel even doorgaan…..
   Er moet vast ook naar de NPO worden gekeken maar dat is een klein thema vergeleken bij de rest….

 2. En daarnaast ben ik omver gereden door een appende autorijden achter het stuur, met mijn nieuwe E-Bike.En die ontstane kosten worden verhaalt op de tegenpartij, gezien mijn Rechtsbijstandverzekering.En daarom ben ik in alle staten, dat wij Senioren overal de schuld van krijgen,in onveilig-autorijden. En de NPO heeft er zo’nhandje van om via presentatoren dat weer te geven.NPO het is een plaag geworden, om je smart-phone te gebruiken in het verkeer.En dat verhoogd in 2024 de zorgkosten in de nieuwe premie’s maar ook de autoverzekeringen zullen enorm stijgen.Onze zoon werkend in de transport, ziet elke dag auto’s op de kop liggen

  • Het komt door de NPO dat je aangereden bent door een appende automobilist?
   Dat is heel vervelend voor je en de schrik kan ik me goed voorstellen. Ik hoop dat je er lichamelijk niets aan overhoud….maar…

   Wat heeft de npo hier mee te maken?

   Sterkte Techneut

 3. En vooral de verrabbezakking van onze huidige maatschappij,inzake Drugs gebruik en andere geestverruimde artikelen,die héél snel moeten worden verhandelt.Vooral dat Petjes-volk die rijden in de opgevoerde Volkswagens,om hun producten snel naar de gebruiker te leveren.En dat is de echte waarheden,inzake de premie-verhogingen volgend jaar.En daar hoor je de NPO niet over.Daarnaast de digitale beeld-ontwikkelingen,oa de 4 k/ 8 k format beeldverbeteringen,maar ook de aanschaf van de studio nieuwe-kamera’s. Via: youtube.nl (tik in)Technology Demo:Canon 8 K Camera in Paris(tik in) 8 K 120 hz demo by NHK Japan.En kan dat de NPO wel betalen.En daarnaast de kosten verhoging van de zorgverleners:in het investeren in de nieuwste medische technieken: zoals de NANO techniek en via: youtube.nl (tik in) Boston Dynamics Robot:geeft weer de ontwikkelingen van de zeer hoog IQ van de nieuwste generatie Robots,en die heel veel taken kunnen overnemen in zowel de thuiszorg en zowel in de verpleeghuisen en de Ziekenhuisen.En waarom weet ik dat wel weer!.Maar ook het waterstof-gebruik in Ziekenhuisen om een Blackout stroomuitval te voorkomen.Via;youtube.nl (tik in) Waterstof Rijnstate Elst: het eerste ziekenhuis in Europa die waterstof gaat gebruiken.Een CEO met visie:en dat ontbreekt bij de Tweede Kamer Fractie kamer Leden.Als het maar over armoe/zorgkosten/woningnoot/maar wel zelf vol tattoo’s zijn behangen,want dat mag wel geld kosten,want anders hoor je er niet bij!.Alles bij elkaar geveegt: welke Burger geeft wel een eerlijke mening over zijn persoonlijke situatie.En dat gegeven wordt vaak verheerlijk door de NPO/Commerciele weinig zeggende Talk-Show TV praat-programma’s.En daarom een nieuw geluid en vooral eerlijke waarheden weergeven.In de vernieuwde NPO ?.Meer Alpha/Beta goed opgeleide presentatoren die liefs Prof.Dr. Ing voor hun naam hebben staan.Maar dat wel een Hyphotese blijven.En als de wereld zal vergaan,dan blijft de NPO hangen aan een coax-kabeltje.

 4. Na het zoet komt nu het zuur. Deal with it. Het geld raakt op, dus bezuinigingen in aantocht. Of zal de npo aanspraak maken op het klimaatfonds. Dan kunnen ze de klimaathysterie blijven promoten/doordrukken

 5. Madelief: heeft heel veel raakvlakken met de NPO te maken.Als er aanrijdingen zijn,dan wordt vaak de vinger gewezen naar de leeftijd van de Senioren.Dat de zorgkosten/autoverzekeringen omhoog gaan,is de schuld van die Burgers,die maling hebben,om veilig deel te nemen aan het verkeer.Nooit opname’s van autorijders die langdurig gebruik hebben moeten maken,van dienswagens Als we uitgaan: dat vrachtwagen-chauffeurs/ambulanten techneuten/Bus-chauffeurs/ambulanten vertegenwoordigers/Brandweer en dienstondersteunende politie-groepen etc, als ze met pensioen gaan, in eens niet meer veilig aan het verkeer kunnen deelnemen.Die NPO reporters moeten eens op curcus,en een andere weergave’s in de juistheid van de maatschappelijke ontwikkelingen.Maar ook een curcus Techniek/elektrotechniek/elektronica,dan weten ze ook wat wel kan in de techniek en niet kan.En wat ze weten van de komende BLACKOUT(energie stroomnet) zal toenemen. En weten ze dat ook via youtube.nl (tik in) Mit der Energiewende in den Blackout(tik in) Plötzlich Dunkel (tik in) Blackout- wie gut sind wir in Hessen ohne Strom vorbereitet:geeft weer als er een Blackout is,en het waarom.Wat in Nederland ook al regelmatig voorkomt.En de NPO presentatoren weten niet waarom?.Maar ook de netstroombeheerders geven de schuld aan het vele gebruik van energie,en dat hadden 15 jaar geleden moeten vervangen,te dunnen stroomkabels.

 6. Als voorbeeld,NDR.de Themen A-Z windkraft en energiewende en meerdere inhoudelijke thema’s inzake klimaat/milieu aspecten,en kan de Duitse taal vertalen in de Nederlandse taal,van deze Duitse deelstaat omroep.Zoals onze Regionale Omroepen een belangrijke informatie-bron van een zeer hoog kunnen wezen,in klasse journastiek.Gericht op de inwoners van de eigen Provincie.En vooral het verouderde zuilen-system past niet meer in het moderne differentiatie in de bevolking-groepen.Die vaak kijken via de Schotel en via het Kodi-kastje kijken naar hun eigen landstaal, en dat aanbod kan alleen via streaming-ontvangst Iptv.En ziet via YouTube.nl Hitec:Das Stromnetz von Morgen.Geeft weer het verschil tussen wisselstroom/gelijkstroom.

 7. NPO3 verkopen aan Talpa met de voorwaarde dat Talpa 8 doorverkoopt. NPO3 weet niet te slagen. Weet zeker dat De Mol er meer succes mee zal hebben. Dan kan DPG kanaal 8 mooi overnemen.

 8. Kijker:ik heb gevraagt aan de lezers om te reageren,inzake wat is uw technische kennis,en daar vragen over te stellen,maar kom niet aandragen met onzinnige opmerkingen.Maar dat is moerlijke materie over technologische aspecten vragen te stellen.En nooit een overdracht naar de Mol, want die heeft meer TV programma’s die aansluiten, voor een andere doelgroep, van een lager niveau.De beter opgeleide met meer sprake is van hoger IQ bezit,gaan naar:en spelen Golf/Tennissen/Handballen etc.Maar hebben vaak zitting bestuurlijke maatschappelijke/bedrijfsmatig funktie’s.En hebben heel weinig affiniteit met die onzinnige Tv programma’s van de Mol.

 9. Ziet het verschil in zéér goede journastieke meesterwerken,en exakte kennis overdracht.Van deze Duitse Deelstaat Omroep tov.De NPO.Je kunt het laten vertalen in de Nederlandse taal.Inzake klimaat/milieu aspecten.

 10. Ik zou de Luxemburgse situatie als uitgangspunt nemen. Laat RTL en NPO fuseren tot een sterk RTL Lage Langen met daarbinnen NPO123 en RTL4578. Dat levert een groot voordeel op: de omroepverenigingen kunnen als producenten doorgaan en krijgen meer ruimte om hun programma’s uit te zenden. Scheelt overigens ook eventuele pulp-programma’s op RTL: niemand zit te wachten op Ballonnenshows en uitgerangeerde TV-presentatrices die een sjoelbord gebruiken om muziek mee te maken.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*