Grote zorgen bij omroepen omdat PVV NPO wil afschaffen

Partijen moeten nog aan de coalitietafel, een nieuw kabinet is nog ver weg, maar de zorgen om het voortbestaan van het publieke bestel zijn nu al groot. Winnaar van de verkiezingen, PVV, wil de NPO afschaffen, VVD staat voor bezuinigingen en als het aan NSC ligt, verdwijnt er één net. Een rondje langs omroepbazen maakt duidelijk dat de zorgen groot zijn.

Jan Slagter van Omroep MAX reageert bezorgd in het AD: “Verkiezingstaal is toch altijd iets anders dan wanneer er beleid moet worden gemaakt. Nederland zonder publieke omroep kan echt niet. Dit is zorgelijk, want je praat wel over duizenden banen die op het spel staan.” Slagter erkent dat er veranderingen nodig zijn bij de NPO, zoals minder geld naar bureaucratie en marketingmanagers, maar benadrukt het belang van een gesprek voordat drastische stappen worden genomen.

Arjan Lock, omroepbaas van de EO benadrukt in het AD het belang van een sterke publieke omroep voor een goed functionerende democratie.

De NPO erkent de toenemende druk en benadrukt het belang van een onafhankelijke publieke omroep in een democratische rechtsstaat. Samen met omroepen werken ze aan een gezamenlijke strategie om de cruciale rol van de publieke media te waarborgen. AvroTros en KRO-NCRV sluiten zich hierbij aan.

23 Comments

  • Er zijn veel mensen die hun brood verdienen in Hilversum. De column van dhr v Dijk op Spreekbuis vond ik een goeie.
   De 3 omroepen die aan zet zijn willen bezuiniging. Hoe dat er uit ziet weten we niet maar je zal er werken. Dan zijn het spannende tijden.

   Patrick Kicken was in de zevende hemel met de verkiezingsuitslag, ook overdreven lijkt mij.

   Maar Wie is de Mol volgend jaar op de Veluwe ipv Mexico is ook qua klimaat beter.

   • IDTV kan Wie is de Mol ook gewoon op SBS6 uitzenden. In België gewoon op Play 4 te zien. Geen enkele reden om dit programma vanuit de belastingpot te betalen terwijl er mensen naar de voedselbank moeten.

    • Dat mensen naar een voedselbank moeten is de erfenis van Rutte. En dat oplossen is idd belangrijker dan een tv programma.

     En wie zegt dat we niet zowel de armoede kunnen oplossen als ook een PO kunnen hebben waar toch heel veel mensen met plezier naar kijken? En dat zijn met name ouderen.

     Ik ben trouwens onderhand wel klaar met deze discussie. Het formeren is net begonnen.

     Ik kom wel weer langs als er nieuws is over Veronica of 538.

     • Erfenis van Rutte? Die voedselbanken waren er al ver vóór dat Rutte premier werd. Ik kan me nog herinneren dat Wouter Bos (PvdA) het bestaan van de die voedselbanken “een schande” vond. Toen werd hij Minister van Financiën en daarna nam het aantal voedselbanken alleen maar toe. Overigens regelmatig met Mercedessen en BMW’s op de parkeerplaats.

     • Voedselbanken ontstonden tijdens kabinet Balkenende I inmiddels 8 kabinetten geleden. De eerste voedselbank werd geopend in de (nog steeds) armste stad van het land, Rotterdam.

    • De publieke omroep is meer dan wie is de Mol Wil wel eens van de mensen willen weten die anti P.O zijn, als de P.O. echt zou verdwijnen of ze dan lopen te vloeken als Nederland geen Eu songfestival meer heeft , of andere programma s in EBU verband , en of programma`s die nooit bij com. tv wordt uitgezonden . Maar troost u de NPO is zo verweven ook in andere landen dat de droom van Wilders nooit door zal gaan Een publieke omroep zal er altijd zijn al dan niet van belasting./ kabel gelden

  • Begrijpend lezen zat niet in je pretpakket Klaas? Ik schreef niet dat iedereen ontslagen werd maar bij bezuiniging is de kans groot dat die er wel komen. Niet iedereen. Een kwart? Achter de schermen werken ook mensen.
   Niemand weet hoe het eruit gaat zien, ik denk dat die onzekerheid best spannend is.
   Mededogen is ws een linkse “hobby”..

 1. Npo is boomer tv. Ik ben ook boomer maar zit steeds meer op streamingdiensten en YouTube met adblocker. Waarom nog zoveel uitgeven aan de npo. De jeugd kijkt steeds minder naar de npo. Als er wordt bezuinigd, is de npo verplicht om ai presentatoren of presentatoren te gebruiken. Het moet uit de lengte of breedte komen

 2. Er is nog niets besloten, nog geen begin van een coalitie accoord en de pleuris is al uitgebroken in Hilversum.
  Krijgen we nu zielige programma’s over onszelf?
  Wordt de almachtige Martin Bosma nu alom gevreesd? De Wereldomroep heeft hij ook weg gekregen, maar daar was hij dan ook ontslagen.
  Komt jarenlang Wilders bashen nu als een boomerang terug?

   • Echt onzin, hoe gebeurd dit dan in Amerika waar ze maar 1 PO omroep hebben of in de UK met alleen de BBC b.v.? Juist, gaat alles via de commerciële .

    • de BBC is een oppermachtig radio en tv omroep bedrijf , heeft alles in eigen handen lokaal , regionaal landelijk en een com tv zender buiten wat ze nog meer hebben aan zenders, dat BBC model waar vele zo de mond van vol hebben en als ideaal zien, zou hier nooit worden toegestaan
     zie maar wat er met RTL TALPA terecht kwam

  • Ik weet niet wat wereld omroep is. Maar wat heeft Nederland nou in de melk te brokkelen op de wereld, behalve asml met toestemming van de VS

   • De wereld omroep was radio op ik dacht SM frequentie. Nederlanders in het buitenland konden via dat kanaal Nederlandse radio horen. Vaak een mix van radio1 en Anwb oproepen.

    Het is er nu op internet met nu ook tv Programma, s.

   • De wereld omroep zat vroeger op de kortegolf ,is denk ik al ruim 15 jaar wegbezuinigd .
    Volgens mij heb je nog iets van op satelliet als dit ook al niet wegbezuinigd is.

 3. Salaris,
  Wouter Bos heeft huid duur betaald aan Rutte, daarna Samson ook. Pvda is daar flink voor gestraft qua aantallen zetels. Alles wat met Rutte samenging werd afgestraft; Cda d66 en cu. Behalve Rutte zelf.

 4. Rudolf:via:BVN.nl kun je ontvangen Nederland via div Satellieten overal in de wereld,en via internet.Solaris,je klest uit uw nek.Als je alleen verdienen bent en een inkomen net boven het minium, dan kom je nergens voor in aanmerking tov de bijstandsuitkeringen.Vandaar blijven vele genieten van hun bijstandsuitkeringen.Dan loont werken niet meer.En wie kan mij vertellen waar het beter is, dan ons sociale uitkeringen stelsel!ergens in de wereld.Solaris is een Pools bedrijf die uistekende Waterstof-vervoersbussen verkoopt,Ook in Nederland en in vele landen.Ziet via:Waterstof magazine.nl informatie die niet bekend is bij de NPO.De heilige Graal voor de Energie en voor de economie van de BV Nederland.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*