Tim Klijn wordt opvolger van Wilfred Genee in ochtendshow Radio Veronica

Masisa Heutink naar de middag op Radio Veronica

Op maandag 10 januari verhuist Tim Klijn van de middag- naar de ochtendshow op Radio Veronica. De dj gaat een dagelijks programma presenteren met sidekicks Rick Romijn, Niels van Baarlen en nieuwslezeres Florentien van der Meulen, die in het afgelopen jaar al op dat tijdslot te horen waren naast Wilfred Genee. Tim Klijn wordt opgevolgd door Veronica-dj Marisa Heutink, die samen met sidekick Carsten van Dijk de middagshow voor haar rekening gaat nemen. Tim Klijn en zijn team zijn met ‘De Veronica Ochtendshow: Ook Goeiemorgen’ iedere maandag tot en met vrijdag van 06.00 uur tot 09.00 uur te horen. De middagshow ‘Marisa in de Middag’ op dezelfde dagen van 16.00 uur tot 18.00 uur. 

Tim Klijn: “Ik kijk er enorm naar uit om samen met Rick, Niels en Florentien een vrolijke start van de dag te verzorgen. Met dit ijzersterke team word ik graag onderdeel van het ochtendritueel van de luisteraars van Radio Veronica.”

Marisa Heutink: “Ik kan mijn geluk niet op dat ik deze mooie radioplek krijg op het moederschip. Ik wil die show maken waar je je thuis voelt voordat je thuiskomt. Even lekker resetten met goeie verhalen en vooral de allerbeste muziek! Dus we gaan lol hebben, jij en ik. I love rock ’n roll, so come on take your time and dance with me!”

Marisa Heuting

Rob Stenders, zendermanager Radio Veronica: “Vanaf 10 januari hoor je in de ochtend bij Veronica veel vertrouwde geluiden en tegelijkertijd een wezenlijk nieuwe show. Rick en Niels zijn samen met ‘de wijze uit het Oosten’, Edwin Evers, de uitvinders van Neerlands moderne ochtendradio. Tim Klijn maakte al veel uren als vervanger van Evers en later Genee, en is nu de presentator van ‘De Veronica Ochtendshow: Ook Goeiemorgen’. Daarmee klinkt hij vertrouwd, maar deze show krijgt uiteraard wel echt Tim z’n eigen sound. Florentien is en blijft de nieuwslezer op dit tijdslot.”  Over de middagshow zegt Stenders: “In de middag gaan we voor Marisa Heutink. Zij komt uit de eigen gelederen en heeft tot voor kort de avondshow gedaan. Met een groot muzikaal hart gaat zij een origineel smoel geven aan de middagshow, met meer muziek dan op andere stations rond de spitsuren. Daarnaast hoor je van 18.00 tot 19.00 uur de beste tracks uit de 70’s en 80’s op Veronica. Van de echte klassiekers tot de krenten in de pap uit deze geweldige muziekjaren.” Tim Klijn is vanaf oktober 2017 te horen op Radio Veronica. Hij en sidekicks Rick Romijn en Niels van Baarlen zijn geen vreemden van elkaar; Tim was de vaste vervanger van Edwin Evers op 538 en de afgelopen jaren die van Wilfred Genee. Marisa Heutink is vanaf de zomer van 2019 te horen op Radio Veronica.

Het nieuws van Tim Klijn komt niet geheel onverwacht. Patrick Kicken meldde al in november in zijn Spreekbuis-blog dat Tim Klijn naar de ochtend zou gaan.

10 Comments

 1. Als ik dit team zo bekijk is het eigenlijk vreemd waarom Tim Klijn met deze samenstelling destijds de ochtendshow op Radio 538 niet van Edwin Evers heeft overgenomen? Alleen Florentien van der Meulen was er nog niet. Dan hadden zij daarvoor gewoon Henk Blok aangehouden. En Jelte van der Goot uiteraard als vliegende keep.

  Ik heb stukjes beluisterd van de van de nieuwe radio 538 ochtendshow met Wietze de Jager. Wat ik al geen sterk begin vind is dat er items(wat vind Nederland) zijn zoals die ook bij Frank Dane te horen waren.

  Als Frank Dane dan een Edwin Evers kloon moest spelen had Wietze de Jager gelijk met andere items moeten komen. Dit komt raar over? Zo blijf je de vergelijk met Frank Dane maken. En die fout wilde 538 na Edwin Evers toch niet maken? Al komt het waarschijnlijk dat Frank Dane en zijn team stel op sprong er mee moest stoppen.

  Wietze de Jager heeft een wat prettigere stem dan Frank Dane om naar te luisteren. Maar of hij de luistercijfers van 538 een boost gaat geven?

  Hier ga ik een keer niet met Patrick Kicken mee. Op het moment vind ik het qua ochtendshow bij 538 lood om oud ijzer

 2. Kleine correctie voor de kop van dit artikel: Rick en Niels worden de nieuwe ochtendjocks bij Veronica, Tim zit er gewoon bij voor de techniek. Misschien wat flauw om te zeggen maar zo klonk het wel toen ik het hoorde, een gevecht om de microfoon waarbij Tim echt niet in de lead was. Misschien dat ze nog moeten wennen aan elkaar, alhoewel daar hebben ze toch in het verleden al ruimschoots de tijd voor gekregen.

 3. Snap ook niet waarom maar steeds teren op het verleden door die Rick en Niels er bij te betrekken ‘omdat het bij Evers ook zo’n goed stel was’. Ik vind dat van een nostalgisch geleuter waar ze nu echt eens vanaf moeten stappen. Doorpakken!

  • Beste Erwin; je hebt een punt! Met Edwin Evers hadden Niels van Baarlen en Rick Romijn een perfecte klik omdat zij ego’s uit de Randstad(Utrecht/Den Haag)zijn en Evers is die sympathie jongen uit het Oosten(Hardenberg).

   Dat leverde een unieke klik op! Bij Wilfred Genee klonk het al anders omdat hij een andere persoonlijkheid is. Waarom radio Veronica met deze sidekicks doorgaat is natuurlijk omdat zij hopen dat vanwege hun bekendheid luisteraars daar op afstemmen. Dat heb ik ook gedaan.

   Dan wil ik Rob Stenders de tip meegeven deze samenstelling en ochtendshow minstens een jaar aan te houden. Anders kunnen mensen er niet aan wennen!

 4. Volgens mij zitten de meeste luisteraars allang niet meer te wachten op Rick en Niels. Dat hebben ze toch wel aan henzelf te danken. Wil je fris en fruitig zijn, dan moet je niet teren op deze twee heren.

  • Wel , wel wel,Opa , U zit er meestal goed naast met Uw weinig zinvolle bijdrage die ik bijna altijd, ’n aanfluiting of ’n lachertje vind. Maar dat kan ook door de zinsopbouw komen of het futloze commentaar. Opa Fladder, denk ik dan, wat zou dit voor omroep medewerker geweest zijn.??? Zou hij zijn sporen hebben verdiend bij ’n omroep of misschien bij ’n ouwerwetse zeezender of heeft hij koffie gezet bij’n lokale piraat ??? Of was’tie soms een van de heren van de goeie ouwe postkamer in het Hoofdgebouw, of is het misschien de mijnheer die Gooi-en Eemlander bezorgd??? Allemaal dienstbare, eervolle functies waarmee hij het thuisfront van brood kan voorzien. Hij is volgens mij, mijn mening graag voor ’n betere, ’n oud-medewerker van ’n radioprogramma’tje dat in de donderdag-op vrijdagnacht van 02.00 tot 03.00 uur de paddentrek belichtte of de thuiskomst van het gestreepte-dwarsgebekte-rijstepikkertje met de plaatselijke harmonie luister bijzette. Allemaal fictief natuurlijk,dit hoogstaande programma zendt alleen op zondagmorgen uit !!!! Dus wat blijft er dan over van de carrière van Opa Fladder ????? Ik zou het niet weten, maar nu kom ik bij de opening van mijn betoog !! U heeft eindelijk eens iets zinnigs geschreven . De luisteraars zitten inderdaad niet meer te wachten op gillende keukenmeiden en lachzakken, maar zij willen wel op ’n grote mensen manier ’n ochtend programma horen, met ’n behoorlijke presentator, die gewoon nederlands spreekt, lekkere platen draait , leuke berichten uit de ochtendkranten haalt , het radio-nieuws behoorlijk aankondind en om 2 minuten voor 9 of 10 uur zijn luisteraars bedankt en zegt, tot morgen !!! En oja,,,,,,,,maar dit is voor de redaktie van de Spreekbuis,,,,gooi álle synoniemen en schuilnamen uit Uw bestand , als ik iemands mening of commentaar lees, wil ik ook wel weten wie hij of zij is,,,,,,,,,,ozo !!!

   • Over weinig zinvolle bijdrage gesproken. Als u in het vervolg het deel t/m ‘..iets zinnigs geschreven’ weglaat, dan valt het denigrerende deel van uw reactie weg. Komt veel sympathieker en zinvoller over.

 5. Zoals ik al deed blijf ik ook vanaf 10 januari vanaf 9 uur luisteren. Ik trek die 2 namelijk niet (Romijn en van Baarlen) Wat n vreselijke gasten. Tim gaat daar wegkwijnen denk ik. Het programma van Marisa zie ik wel zitten, ben sowieso van muziekradio en minder geleuter. Ze zou alleen haar stopwoorden ‘Wauw’ en ‘waanzinnig’ niet voor en na iedere plaat moeten gebruiken.

 6. Dit is geen juiste zet van Talpa/Stenders. Als men Veronica groter wil maken dan is Tim Klijn niet de juiste man op die plek en dan moet men niet vasthouden aan Niels en Rick.

  Gerard Ekdom (met Evelien de Bruin) verhuizen van Radio 10 naar Veronica voor tussen 6.00u en 10.00u zou een goede optie zijn.

  Voor de middag zou Rob Stenders De Middag Bonanza XL moeten continueren. Een gevarieerde middagshow tussen 15.00u en 18.00u

  Bij Radio 10 Kan Somertijd in de middag blijven staan.
  Voor in de ochtend op Radio 10 zou Lex Gaarthuis kunnen. Eventueel met Niels & Rick. Of Sander Lantinga (en daarmee een einde maken aan het volledig uitgewerkte duo Coen & Sander) en Ramon Verkoeijen (weghalen bij 3FM)

  Bij 538 is zijn Wietze & Klaas denk ik goed gekozen. Al ben ik zelf geen fan van Wietze. Voor de middagshow zou het mooi zijn als ze Rob Janssen eens uit zijn lijden kunnen verlossen bij 3FM. De juiste persoon voor op 538 voor zo’n show. Eventueel samen met Wijnand Speelman, of deze weer herenigen met Barend van Deelen voor het programma na Rob.

  • Je hebt gelijk, Michiel, om Gerard Ekdom naar Veronica te halen. Afgelopen jaar heeft hij bewezen dat hij beter op de zender past nadat hij De Bonanza heeft vervangen. Misschien kan Rob Stenders wel een Veronica Freaknacht maken, het vroegere Vrijdag Freaknacht, met Ekdom In De Nacht en FreakOlympics. Voor de duidelijke orde: Tussen 01:00 en 04:00 FreakOlympics, en tussen 04:00 en 07:00 Ekdom In De Nacht.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*