Thomas Bruning (NVJ)’De rol van de publieke omroep zou eerder versterkt dan verzwakt moeten worden’

Algemeen secretaris van de NVJ, Thomas Bruning, vindt het onbegrijpelijk dat in tijden van zware media-concentratie en veel misleidende informatie op de socials het bestaan van een stevige publieke omroep zo ter discussie wordt gesteld.

De rol van de publieke omroep zou eerder versterkt dan verzwakt moeten worden, aldus Bruning. ‘NPO en NOS slagen er als enige in om de jonge doelgroep tot 24 jaar digitaal met nieuws te bereiken. En de lokale en regionale publieke omroep zijn als enige in staat een tegenwicht te bieden in de regionale nieuwsmonopolies van Mediahuis en DPG.’

19 Comments

 1. Waarom kan er geen programma gemaakt worden als VI op npo. Bang om de tere zieltjes te raken. Npo moet ontwoket worden. Dan maak je de npo sterker. Miljoenen zijn afgehaakt bij npo

   • Deze twee opmerkingen bewijzen maar al te goed dat een sterke NPO hard nodig is, als je ’t overlaat aan rechts dan blijft nergens meer wat van over, niet van de kijkers, niets van waarheidsgetrouw nieuws.

    • Dan heb ik nieuws voor je Jordie: er blijft nu al niets over van de kijkers want de doornee NPO kijker is bejaard. En voor waarheidsgetrouw nieuws hoef je ook niet bij de NPO te zijn, precies om de reden die Hendrik Brands hieronder beschrijft. Bij de NPO durven ze niet eens de afkomst van daders van aanslagen e.d. vermelden als dit geen blanken zijn. Daarom worden ze ‘jongeren’ genoemd en dan weet iedereen al hoe laat het is. Alles wat Trump doet komt onder het vergrootglas, dat Biden niet eens wat waar hij is of welke dag van de week het is hoor je ze nooit over. Als Trumps zoon zo corrupt en gedenegereerd was als Hunter Biden hielden ze er nooit over op, nu doen ze er het zwijgen toe. Dit is typisch NPO.

     Je zult het straks weer zien bij de presidentsverkiezingen: als vroeger de Republikeinse kandidaat meer geld had werd gesuggereerd dat dit oneerlijk was en dat hij daardoor de verkiezingen kon kopen, als nu Trump minder geld heeft wordt hij geframed als een loser. Als een Timmermans roept dat een kerncentrale teveel geld kost is dat nieuws, over de onbetaalbaarheid van zijn eigen megalomane klimaatplannen heb ik de NPO nog nooit gehoord.

  • De NPO is veruit het meest bekeken. Dus dat klopt al niet. En verder is een 2e tokkieshow op de buis volstrekt overbodig

 2. Van een “stevige publieke omroep” is in Nederland geen sprake.
  Er is wel sprake van stevige semi- commerciële omroep waar het geld aan alle kanten binnenstroomt – zowel publiek als commercieel – en waar je als mede-sponsor zelfs nog extra kan betalen voor bepaalde diensten.
  In die omroep moet flink worden gesnoeid!

 3. Wat Thomas Bruning vooral bedoelt dat er gewoon elk jaar een miljard Euro per jaar naar de NPO blijft gaan zodat Nederland vooral het evangelie van BNNVARA, D66 en Groenlinks-PvdA door de strot gedrukt kan worden. En dat is:

  Zeer negatief over:

  -PVV/Geert Wilders en alles wat rechts riekt.
  -De republikeinse partij in de Verenigde Staten en Donald Trump in het bijzonder. Dit is volgens de NPO de Duivel in hoogst persoon.
  -Altijd negatief over republeinse presidenten in de Verenigde Staten(de republikeinse presidenten voor Donald Trump: Ronald Reagen, George Bush senior en junior)
  -Presentatoren die voornamelijk politiek links liberaal georienteerd zijn en gasten waarvan zij het idee hebben dat die rechts zijn vijandig interviewen.

  Zeer positief over:
  -D66, Groenlinks-PvdA
  -Democratische partij en presidenten(Bill Clinton, Barack Obama en Joe Biden. De laatste die een zoon heeft waarvan het woord corruptie de lading niet meer dekt)in de Verenigde Staten.
  -Massa immigratie. Zoveel mogelijk economische gelukszoekers Nederland binnenlaten wat de Nederlandse asielindustrie draaiend houd.
  -Genderneutraliteut Nederland door de strot drukken. Nooit meer hij/zij maar het. Bijna was het woord moeder uit het bevolkingsregister gescrapt wat de NPO prachtig gevonden had want dat past perfect in het genderneutrale denken. Godzijdank dat er rechts-populisten zijn die door flink kabaal te maken dit onzalige plan voorkomen hebben.

  Dan mogen de onderhandelende partijen best een paar honderd miljoen Euro van het budget van de NPO afhalen. En van een dan mekkerende en zeurende Jan Slagter van Omroep Max moeten zij zich dan maar niets van aantrekken!

   • Maar wat er dan onjuist is aan zijn opsomming kun je niet benoemen. De publieke omroep: van iedereen, voor iedereen. Behalve als je pro-Trump of pro-Wilders bent. Dan moet je betalen en je mond houden. Als hij ‘krankzinnig’ is dan ben jij arrogant en aanmatigend.

  • Je vergeet nog de eindeloze propaganda rondt LGBTHDTV+. We zijn al zover dat Pride Month eerder vier maanden dan één maand lijkt te duren en dat terwijl er naar mijn mening überhaupt geen aandacht aan aan die narcistische zelfbevlekking besteed hoeft te worden. We gaan ook niet dagelijks verslag doen van het Limburgse carnaval of het jaarlijkse koekhapfestival in Schrubbekloterveen.

   • Wat mij betreft mag er een pride jaar komen. 365 dagen per jaar gewoon jezelf zijn en niet in elkaar worden geslagen omdat een homo stel elkaar de hand vast houd.
    Wilders is juist zo anti Islam om notabene hun intolerantie…

    Ik zal conservatief extreem rechts nooit begrijpen.

    Maar bizar dat vrijheid niet geldt voor de “anderen” als het er op aan komt.

 4. stoppen met reclame. maximaal 80000 euro salaris wie meer wil gaat maar commercieel. geef de npo gewoon die 1 miljard maar maak regels waar de npo aan moet voldoen. kijk niet naar kijk en luistercijfers maar naar deze regels.

 5. M.b.t. boevenstaande reacties.
  Om te beginnen veel verwijtende berichten welke dit item géén recht doen.
  Er wordt nog net niet gescholden.
  Dit tekent hoe we tegenwoordig met elkaar omgaan in deze maatschappij sterk beinvloed door zeg maar de A sociale media.
  Het respect lijkt te ontbreken.
  Wat er van uit Den Haag wordt verkondigd is óók niet altijd de waarheid.
  Echter, we zullen het er voorlopig mee moeten doen.
  Daarmaae wil ik e.e.a. niet goedpraten.
  Er zijn al zoveel zaken de laatste 30 jaren de vernieling in geholpen in dit land.
  Erg veel mensen , jong, oud, blank, groen, rood, en ga zo maar door zijn hier reeds het slachtoffer van geworden.
  Laten we eerlijke zijn, wat je óók benoemd het gaat op alle gebieden slecht in dit land.
  Wij houden dit met zijn allen óók in stand.
  Om op de NPO terug te komen.
  Natuurlijk zouden zaken hier óók anders kunnen.
  B.v. waarom dure vips nemen voor een programma terwijl dit óók met Nederlanse burges kan en niet in verwegistan.
  Waarom de huidige machthebbers de NPO weg willen hebben:
  Deze club is er een die nog tegengas durven te geven aan het A-sociale beleid wat er de laatste deccenia is gevoerd.
  Wanneer we naar de commerciële zenders kijken dan zijn dit gewoon pretnetten die er alleen maar op uit zijn om meer geld binnen te harken.
  Uitzendigen moeten zo goedkoop mogelijk.
  Dit zie je óók terug in de kwaliteit
  En het barst van de reclame waar we met zijn allen óók niet beter van worden.
  Zo laat de NPO bestaan óók al doen ze het óók niet altijd goed.
  Zij zijn de eigenlijk de enigen die echt tegengas geven aan het ‘bubbelzootje ‘uit Den Haag.
  E.e.a. heeft niets met welke politiek dan óók te maken.
  En wat is goed.
  Toch niet alleen de pulp van de commerciëlen a.u.b.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*