Terugblik: 20 jaar VI

In Veronica’s nieuwe programma 20 jaar VI: het einde van een tijdperk blikken we terug op de hoogte- en dieptepunten uit de meest besproken voetbaltalkshow uit de geschiedenis van de Nederlandse televisie. Een aaneenschakeling van de bekendste oneliners, hilarische anekdotes en pittige uitspraken die regelmatig uitmondden in een nationale discussie. Vaak wankelde het programma, maar altijd kwam het weer goed… of, een soort van goed. 20 jaar VI: het einde van een tijdperk is vanaf 7 januari om 20.30 uur te zien bij Veronica. 

9 Comments

  1. Genee stopt !!!! Alleen op de radio, maar hoelang zal het duren voordat hij ook van het scherm verdwijnt ?? Hij zwijmelt bij het ontlokken en opstoken van relletjes. Trekt zich dan terug en laat derden het vóórlaatste woord doen om dan te roepen :”Ooohoo, dat kun je toch niet zeggen ????” om dan als ’n bakvis z’n hand voor z’n glibberige mond te leggen. !!~! Wat ’n engerd. Op de radio was’ie ook zo eng. Onder het mom van journalist zijn, stelde hij de meest impertinente vragen en poneerde veronderstelling en suggesties !! En de 2 lachzakken en trekpoppen juichten, lachten, gilden , schreeuwden en waren het vooral met engnekje eens !! Nu maar afwachten tot Derksen het genoeg vindt en aan zijn kuierlatten trekt. Gijpje blijft het volgzame nulletje . Die vindt alles leuk, vooral zichzelf. Wanneer wordt JdM wakker ???

    • Sluit ik me helemaal bij aan. Wilfred is iets teveel in zichzelf gaan geloven, zoals Wim Kieft zou zeggen. Die misselijkmakende ‘zuigende’/trollende speculatieve stellingen die hij deponeert is gewoon een trucje wat ik nu wel doorzie. Ik kijk VI al maanden niet meer en zal de nieuwe talkshow dan ook volledig links laten liggen. Niemand zit te wachten op meningen van gedateerde mensen. Wie denken ze wel dat ze zijn. Pathetisch allemaal.

  2. Kan iemand me het nut uitleggen van een programma waarin je een programma evalueert? Dat deden we in 1999 na 10 jaar succesvol Telekids ook niet…

  3. Ondanks alles zat ik elke maandag en vrijdag te genieten van V.I. En vanaf 10 januari ga ik elke avond genieten van V.I. Vandaag. Vooral Derksen is mijn favoriet!

    • Ja Bo-Lus, Derksen eigenlijk is de gangmaker . Bij het blad VI was al berucht en gevreesd door eigen personeel en met angst werd er door derden uitgekeken naar de columns, die echt vernietigend waren. Zijn radio programma’s zijn prima , zijn muziekkeus is goed, vooral bij Radio Rijnmond . Daar draaide hij songs, stijlen en uitvoerenden die bij de radio-lachebekjes van tegenwoordig onbekend zijn. Al draaft hij ook wel ‘ns door, zoals zijn bewering dat hij bij Negram heeft gewerkt. Niets van waar. Em het verhaal over ruzie en vechten met Van Morrison heeft’ie van mij. Ik was op het Pop festival in Hilversum op de Renbaan plugger bij WEA en was gekoppeld aan Van en ging met hem op de vuist. Nouja op de vuist, ’n beetje trekken, duwen en aan elkaar hangen. Daar maakte Pieter Mazzèl (??) foto’s van en daar was Van en zijn aanhang niet van gediend en tóen waren de poppen écht aan het dansen. Derksen overdrijft altijd, maar dat is onschuldig in vergelijk met huichelarij die de engnek spuit.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*