Bart van Leeuwen: ‘Vernoem de bar bij Beeld en Geluid naar Rob Out’

Bijna een halve eeuw is Bart van Leeuwen al op de radio te horen. Van stoppen wil hij nog niet weten. Wekelijks is hij te horen op NPO Radio 5.

In 1973 werd hij ontdekt door Rob Out en nog steeds heeft hij veel respect voor de in 2003 overleden Veronica-omroepbaas.

Bart van Leeuwen meldt tegenover AD.nl “Ik vind het nog steeds raar dat er geen Rob Out-straat is op het Mediapark. De gekste namen kom je er tegen. Out schittert door afwezigheid. Die man heeft de Veronica Omroep Organisatie opgestuwd naar meer dan één miljoen leden. De grootste omroep die Nederland ooit gekend heeft. Mag die man dan een straatje hebben. Vernoem desnoods de bar in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid naar Rob Out.”

Lees het hele interview met Bart van Leeuwen op AD.nl

9 Comments

 1. Beetje cynisch is het bar-voorstel wel. Van Rob Out werd gezegd dat hij zijn auto vaker tegen het Veronica gebouw parkeerde dan ervoor.
  Maar Out verdient wel een speciale plaats op het Mediapark.

 2. Goed idee! Ik vind sowieso dat er nog steeds te weinig eer is voor Veronica. Toch knap hoe die club dat heeft gedaan in de jaren 80. Je niet van de wijs laten brengen en gewoon doorgaan tot er wel toestemming komt om het publieke bestel in te gaan. Ik vind het jammer hoe Talpa (en voorlopers) met het merk zijn omgegaan.

  Ik hoop dat het toekomstige eigenaar de waarde van het merk inziet en Veronica weer groter maakt. Zowel op tv, radio, blad, online en in het land. SBS6 had om te beginnen natuurlijk kort na de koop van de naam meteen moeten worden omgedoopt in Veronica. Een familiezender met een jong, snel en wilde inslag. Zoals de omroep in jaren 80/90 was vertaald naar nu. Met daarna 538 onder de zelfde naam gekoppeld.

  Met terugwerkende kracht is uit het publieke bestel gaan in 1995 een stomste wat ze ooit hadden kunnen doen. Als ze dat niet gedaan hadden dan was Veronica nu nog steeds de grootste omroep geweest.

  Als ze er bij Talpa nog iets van willen maken en slim zijn halen ze AVROTROS over om uit de NPO te stappen om de zenders om te dopen in TROS, AVRO en Veronica. Echter zal er dan flink in de zenders geïnvesteerd moeten worden. Dat is iets wat John de Mol blijkbaar niet wil want als lijkt voor een prikkie te moeten. En er zijn teveel baasjes binnen Talpa.

 3. @Michel, je schreef,
  “Goed idee! Ik vind sowieso dat er nog steeds te weinig eer is voor Veronica. Toch knap hoe die club dat heeft gedaan in de jaren 80”

  En wij de grondleggers van de naam dan ? Of heeft iedere generatie z’n eigen Veronica?

 4. @Juul Natuurlijk bedoel ik ook jullie. Al heb ik die tijd zelf jammer genoeg niet meegemaakt. Als er een kans zou zijn om terug in de tijd naar de jaren 50/60/70/80 dan had ik dat zeker gedaan.

  Bedoelde hierboven meer dat het de mensen bij Veronica na zoveel tegenwerking alsnog gelukt is om er een publieke omroep van te maken.

  Daarnaast denk ik wel dat elke generatie een eigen gevoel had bij Veronica. Zo vond ik het van de omroep knap dat ook al was het niet zo dat ze je toch het idee gaven dat alles van uit dat gebouw aan de Lapersveld kwam. Dat Erik en Jeroen met de TOP40 op de eerste verdieping zaten (wat misschien wel was) en Bart echt in de kelder met BOOS.

 5. Inderdaad, het is aan het doorzettngsvermogen van Out te danken dat de VOO zo groot geworden is.
  Als dj was ie geen hoogvlieger…………ik druk mij mild uit.
  Ik heb daar wel bewondering voor. Hij was bij ons, bij de zeezender, een prima manager”, altijd maar doorgaan.
  De beuk er in zei hij vaak.
  Ondanks het tegenwerken van de overheid. daar heb ik, en vele oud zeezender collega’s, nog steeds m’n argwaan als het over de overheid gaat aan overgehouden.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*