Hans Verhagen overleden

De dichter, schilder en televisiemaker Hans Verhagen is op 81-jarige leeftijd overleden. Dat meldt NOS vandaag.

In 1967 maakte Verhagen samen met Wim T. Schippers en Wim van der Linden het geruchtmakende televisieprogramma Hoepla voor de VPRO. Hoepla was een controversieel programma, aangezien in 1967 daar voor het eerst een naakt was te zien. Het leidde tot kamervragen in de Tweede Kamer en kreeg van de landelijke- en internationale pers veel aandacht.

Tevens werkte hij voor het VPRO-programma Het Gat van Nederland. Dit programma was ge├»nspireerd op het wekelijkse satirische Amerikaanse tv-programma ‘The Great American Dream Machine’ en borduurde voort op de, toen nieuwe, onbevangen en onorthodoxe manier van aanpak van onderwerpen en geportretteerden.

In dat programma werd voor de eerste keer een naakte vrouw op de Nederlandse televisie uitgezonden. Ook na de jaren 60 werkte Verhagen nog aan allerlei verschillende dichtbundels en televisieprogramma’s.

1 Comment

  1. Hans Verhagen werkte aan diverse televisieprogramma’s mee en heeft in 1979 ook nog kort de talkshow Verhagen Cadabra van vijf afleveringen gepresenteerd bij de VPRO.

    Ik heb hem in de jaren tachtig een keer uitgebreid gesproken over zijn televisiewerk, een zachtaardige Zeeuw. In alle in memorians wordt niet geschreven dat hij jaren kampte met een harddrugverslaving.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*