Symphony.live en de Wolfgang app geven nieuwe dimensie aan de klassieke streamingvideo

Wolfgang laat met behulp van ondertiteling de kijker de rijkdom van klassieke muziek ervaren en de verhalen achter de muziek ontdekken. De teksten leggen uit wat er wordt gespeeld, wat het betekent en wat de componist in gedachten had.

Symphony.live en Wolfgang: een perfect match
De nieuwe streamingdienst Symphony.live werd in september 2022 gelanceerd met twee doelstellingen: de mooiste orkesten ter wereld bij elkaar brengen en klassieke muziek toegankelijker en aantrekkelijker maken voor een breed wereldwijd publiek.

Maarten Walraven, Co-CEO Symphony.live: “Klassiek publiek wordt steeds ouder en bezoek aan concertzalen daalt met zo’n 20%. Wij willen orkesten helpen om op een innovatieve manier nieuwe (jongere) doelgroepen aan te trekken en nieuwe inkomsten te genereren. Symphony.live brengt de muziek dichterbij en zorgt voor een unieke beleving omdat je als het ware ‘op de eerste rij zit’. Ook helpen we om de muziek beter te begrijpen en nieuwe componisten en klassieke werken te ontdekken.”

De samenwerking met Wolfgang sluit naadloos aan bij deze missie. Door de concerten te voorzien van ondertiteling word je als kijker nog beter ‘meegenomen’ in de muziek. En dat is zowel interessant voor de doorgewinterde klassieke muziekkenner als de nieuwsgierige beginner.

De Wolfgang app: verhalen die de verbeelding prikkelen
De Wolfgang app is in 2015 in Nederland gelanceerd en het succes is snel gegroeid. De app wordt gebruikt door Europese symfonieorkesten, concertzalen en festivals. Wolfgang biedt geen droge theoretische kennis, maar uitleg en verhalen die de verbeelding prikkelen, gebaseerd op kennis, anekdotes en interpretaties van de muziek. Wolfgang laat de kijker de rijkdom van klassieke muziek ervaren en de verhalen achter de muziek ontdekken.

Uitleg door Wolfgang op Symphony.live
“Uit onderzoek blijkt dat publiek met meer aandacht en focus naar een muziekwerk luistert, als het uitleg en duiding krijgt wat er precies in de muziek gebeurt. En dat is precies waarom de Wolfgang app werd ontwikkeld: het creëren van een verrijkte beleving in de concertzaal waarmee je de muziek nog intenser ervaart. Door de kennis en content van de app nu ook aan te bieden op Symphony.live, kun je dit vanaf nu ook online ervaren,” aldus Johan Idema Initiatiefnemer Wolfgang app.

De eerste toepassingen van Wolfgang op Symphony.live zijn vanaf 27 november te zien. Onder andere werken van Mozart, Sibelius, Strauss en Stravinsky zullen ondertiteld worden. Iedereen kan dit gratis ervaren dankzij een proefabonnement van een week.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*