RNW Media bestaat 75 jaar

RNW Media bestaat 75 jaar en viert dat met een evenement op 30 november in Haarlem, waar de organisatie hun succesvolle verhalen belicht en hun nieuwe DNA presenteert. 

RNW Media, de internationale digitale media accelerator, houdt een zeer speciaal evenement om 75 jaar geschiedenis te vieren.  

Tim Hofman , Nederlands TV presentator, producent en schrijver, zal de rol van ceremoniemeester op zich nemen. Hij zal het publiek door het evenement leiden, in gesprek gaan met gasten van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken, ambassades en de NGO-gemeenschap, evenals partners uit Ghana, Georgië, Cuba, Jemen en elders. Nu de organisatie deze belangrijke mijlpaal bereikt, neemt RNW Media ook afscheid van Jacqueline Lampe , de afgelopen zeven jaar CEO van RNW Media. Haar opvolger, Dirk Kunze , zal spreken over zijn visie om deze erfenis van 75 jaar te verbinden met een nieuwe en gedurfde start-up aanpak. Peter Derrek Hof zal in zijn hoedanigheid van ambassadeur Vrouwenrechten en Gendergelijkheid en directeur Maatschappelijke Ontwikkeling bij het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken, zijn licht laten schijnen over de verhalen van RNW Media over verandering en de rijke lange geschiedenis van de organisatie. RNW Media, opgericht in 1947 in Nederland, loopt voorop met innovatieve narratieve en technologische benaderingen om jongeren tussen 15 en 35 jaar in staat te stellen sociale verandering te bewerkstelligen. Met een missie om het potentieel van jongeren in al hun diversiteit te ontketenen, gelooft RNW Media in een wereld waarin jongeren vol vertrouwen hun rechten opeisen, hun plaats in de samenleving innemen en positieve transformatie teweegbrengen.

RNW Media (voorheen: Radio Nederland Wereldomroep)

4 Comments

  1. Het bedrijf dat ik als Hilversumse puber heb zien bouwen. En waar ik altijd naar luisterde zelfs op de FM band! Er stonden daar zg “feeders’

  2. Geert Wilkens Nog steeds doodzonde dat de Wereldomroep de nek werd omgedraaid, vooral dankzij het toenmalige gedoogkabinet Rutte met de PVV. Ook nu, met de huidige oorlogen en rampen, een informatiebron voor de hele wereld die zeer op prijs zou worden gesteld.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*