Stichting Kijkonderzoek analyseert kijkgedrag tijdens corona

In de afgelopen weken werd er meer live en uitgesteld gekeken naar televisiezenders. Zo werd er 16 minuten per dag langer live tv gekeken. Een nog grotere stijging laat de schermtijd zien. De totale tijd die voor het televisiescherm werd doorgebracht was gemiddeld 231 minuten per dag. Dit is 37 minuten meer dan in dezelfde periode vorig jaar, waarin de schermtijd nog 194 minuten was. Dat blijkt uit cijfers van SKO.

Het normale kijkpatroon, waarbij de kijktijd op weekenddagen aanzienlijk hoger is dan op weekdagen is tot 9 maart duidelijk terug te zien. In de afgelopen weken is dit veranderd. De verschillen tussen doordeweekse dagen en weekenddag zijn kleiner geworden. Er wordt door de week ook veel gekeken, bijvoorbeeld naar nieuwsuitzendingen.
Ook de schermtijd is duidelijk toegenomen. Zoals we in de vorige factsheet over corona kijkcijfers zagen is dit mede als gevolg van het feit dat mensen vroeger op de dag zijn gaan kijken. Sinds week 14 is de kijktijd weer iets afgenomen. Mogelijke oorzaken hiervoor zijn de zonnige dagen en wellicht enige .

Zowel de kijktijd naar zenders als de totale tijd die voor het televisiescherm werd doorgebracht, steeg de afgelopen weken. De totale kijktijd steeg het meest in de doelgroepen 13-19 jaar en 35-49 jaar met respectievelijk 30% en 25%. De kijktijd onder vrouwen nam sterker toe (24%) dan onder mannen (17%).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*