Rolstoel pas in 2021 uit trein Media Park

Mensen in een rolstoel kunnen pas vanaf 2021 uitstappen op station Hilversum Media Park. Dat laat de NS maandag weten.

Nu is dat nog niet het geval. Reizigers in een rolstoel moeten nu nog naar Station Hilversum en dan met de bus terug naar het Mediapark. Woordvoerder Hessel Koster van de NS, legt uit wat de reden daarvan is: “Om een trein veilig in en uit te kunnen met een rolstoel is assistentie met een brug nodig. Op Hilversum Media Park is dit helaas niet mogelijk, omdat de trein er niet lang genoeg kan wachten.”

Maar vanaf 2021 kunnen mensen in een rolstoel dus wel uitstappen op het treinstation bij het Mediapark. Maar dat komt niet omdat er dan ineens genoeg tijd is om te stoppen. De treinen moeten hiervoor verbouwd worden. NS-woordvoerder Koster: “Ons doel is om sprinters volledig zelfstandig toegankelijk te maken, dus zonder assistentie. Dat geldt al voor de 58 nieuwe treinen van het type Flirt. Vanaf eind van dit jaar volgen nog eens 118 sprinters van het type SNG. Daarnaast worden alle 131 sprinters van het type SLT hiervoor de komende jaren omgebouwd en voorzien van een rolstoeltoilet en een automatische treeplank.”

Dat kost tijd, maar over drie jaar moeten alle veranderingen zijn doorgezet. De woordvoerder: “Naar verwachting kan dan ook op Hilversum Media Park zelfstandig worden in- en uitgestapt met een rolstoel.”

De SP maakte vorig jaar al eens een video over de mislukte poging van een rolstoeler om op station Mediapark uit te kunnen stappen:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*