Marianne Zwagerman kritisch op NPO-visie van Martijn van Dam

Zwagerman heeft al eerder zich zeer kritisch geuit over het functioneren van NPO-topman Martijn van Dam. Na ruim een jaar heeft Martijn van Dam de media opgezocht en dit weekend zijn visie gegeven over de toekomst van NPO. Marianne Zwagerman blijft kritisch.

Zwagerman: “Zijn visie op een toekomstbestendige NPO lijkt beperkt tot de ontwikkeling van een afwijkend algoritme waarmee hij de ‘bubbel’ van de kijker op wil blazen. Krijg je bij commerciële sites als Netflix en Amazon vooral suggesties gebaseerd op je voorkeuren, de NPO wil je verleiden om ook WNL-programma’s te bekijken als je een VPRO-kijkprofiel hebt.”

De NPO wil dus naast voorkeuren de kijker ook sturen om naar andere programma’s te kijken. Volgens Zwagerman is dit al eerder – tevergeefs – geprobeerd.

“De NOS testte vorig jaar al eens met zo’n opzet maar die werkte niet, geconfronteerd worden met tegengestelde meningen vergrootte juist het onbegrip voor elkaar. Iets wat je ook elke dag op Twitter kunt waarnemen. Daar zou Van Dam misschien eens vaker moeten kijken want de digitale baas van de NOS moest de NPO medewerkers via tweets wijzen op de test uit 2017. Dan gaat er iets mis in je visieontwikkelbubbel”, aldus Zwagerman.

Lees of beluister haar hele column op BNR.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*