Rob Stenders niet langer de baas bij Radio Veronica

Rob Stenders heeft om gezondheidsredenen zijn functie als zendermanager van Radio Veronica neergelegd, zo bevestigde een woordvoerster van Audiohuis (een onderdeel van Mediahuis) aan Adformatie.

Audiohuis zal op zoek gaan naar een nieuwe zendermanager terwijl Caroline Brouwer de rol waarnemt in de tussentijd. Stenders zal echter actief blijven als radiopresentator en kijkt ernaar uit om snel weer op de radio te horen te zijn. In 2021 werd Stenders zendermanager bij Radio Veronica, toen het nog onder Talpa Network viel. Onlangs werd Radio Veronica overgenomen door Mediahuis.

Volgens Spreekbuis radiocolumnist Patrick Kicken is al bekend waar Stenders vanaf 2024 te horen zal zijn en wie de nieuwe zenderbaas wordt bij Radio Veronica:

38 Comments

 1. Rob Stenders weg bij Radio Veronica.

  Stenders zal echter actief blijven als radiopresentator en kijkt ernaar uit om snel weer op de radio te horen te zijn….

  Is ie nu weg bij Veronica of niet?

   • Dat eeuwige gedweep met die datum en dat schip; in grote delen van Nederland was Veronica niet eens te ontvangen destijds. Randstedelijk feest, zoals altijd!

   • En jij werkte daar Juul! En later bij de TROS.
    Al die successen en toch heb je het daar in al je bescheidenheid nooit over……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………

   • Juul, dan doe je het publieke Veronica toch te kort. De volle vrijdag in de jaren 80 met Lex Harding aan het roer was toch wel topradio.

   • Das niet waar Juul. Veronica was ook in de jaren 80,90 een succes op de radio. Stenders en van Inkel bijvoorbeeld. Misschien is het de fout geweest van Veronica dat ze die tijd wilden “herhalen”. Nostalgie radio ofzo. En in day genre is veel concurentie.

    Rob Stenders is als DJ hartstikke goed. Baas zijn is toch een ander vak.

 2. Dus als ik het goed begrijp heeft Stenders het station ook niet kunnen redden? Een goede presentator maakt nog geen zenderbaas. Hoop dat hij zijn sidekick niet mee neemt. Ga maar weer gewoon lekker freaken in de avond met Fred en consorten.

 3. Er heerst niet zo feesttentsfeer daar bij de Bergweg, bij de Talpa zenders niet, en bij Veronica niet.

  Hoe anders was dit begin 2017 toen ermet groot tromgeroffel de 4 grote bij elkaar gingen.

  • Voor het personeel is zo’n sfeer niet fijn. Het goede is misschien wel dat Talpa Radio minder kan heersen en de DJ’s nu meer speelruimte krijgen om ergens anders heen te kunnen gaan. En ook meer waardering krijgen. Misschien goed dat alles nu in beweging komt.

 4. First he burns down the house, then goes out with a burn out.

  De man kent geen enkele loyaliteit, is een kapitein die als eerste het zinkende schip verlaat, zijn trouwe volgers op de brug achterlatend. Carolien verdient een medaille. Alleen al omdat ze Patrick Kicken van Veronica heeft weggehouden. Dat zal de rancunekoning haar dan ook tot zijn laatste ademtocht blijven kwalijk nemen.

  En Stenders neemt zijn lucifers mee naar NPO Radio 2. Per slot van rekening weet hij uit ervaring hoe je die tent in brand steekt.

  • Wordt Carolien niet onrecht aangedaan in dit stuk? Was zij niet in werkelijkheid al grotendeels de zendermanager en verandert er voor haar op dat gebied dus niet veel behalve naar de buitenwereld!

  • Je plaats steeds dezelfde reacties wanneer het om Carolien gaat. Familie of vriend misschien? Laat ik het zo zeggen; die Carolien heeft geen enkele toegevoegde waarde. Maakt merendeel alleen maar afbreuk aan het programma. Rob is alleen maar beter af zonder haar. Zoals zij altijd zelf zegt; Ik ben financieel onafhankelijk, dan zou het geen enkel probleem moeten zijn, dat er iemand anders met wel talent haar plaats gaat innemen.

 5. Op zender wordt er juist gesproken dat Rob er veel zin in zou hebben om terug te keren op Veronica en dat de managersrol zijn mentale gezondheid geschaadt heeft.

  Het is ook een enorm roerige tijd hè. Je neemt je intrede en moet gaan ”bouwen” zoals ze dat noemen, dan beslist Talpa voor je dat een van je top dj’s weg moet naar het zusterstation, dan beslist de overheid voor je dat je niet meer op de FM mag óf verkocht moet worden, dan komt er een nieuwe luistercijfermethode, dan komt er een nieuwe eigenaar en plukt Talpa de ochtendshow ook nog eens weg. Het is een enorm roerige tijd waarvan ik mij zeer goed voor kan stellen dat het je te veel wordt, zeker als je ook nog je eigen show hebt – hoewel dat een verzoekplaatjesshow is.

  Hopelijk is Rob snel terug en blijft hij bij Veronica. Het station is qua muziek juist top, ze moeten alleen aansprekende dj’s hebben, want alleen Rob is niet genoeg en Coen zonder Sander is – zoals Bassie zou zeggen – als een clown zonder circus en als een kers zonder taart.

  • Overspannen is hij niet, anders kun je niet nu al roepen dat hij deze week weer te beluisteren gaat zijn, wat dus letterlijk gezegd is.

 6. Rob Stenders is niet gelukt om ekdom te krijgen evers maak niet uit rob stenders heeft 3 keuzes bij veronica blijven ik denk dat tie weg gaat naar npo radio 2 of joe.

 7. Als commercieel radiostation heb je een format nodig. Dat heeft Veronica niet. Het gaat alle kanten op. Het marktaandeel is nooit best geweest. Vandaar exit Stenders. En terecht.

 8. Columnist Patrick Kicken, doorgaans goed op de hoogte van nakende personeelswissels in het Nederlandse radiowereldje, schrijft dat Stenders intussen al een akkoord heeft met BNNVARA om vanaf januari 2024 aan de slag te gaan bij NPO Radio 2. Het zal toch niet zo zijn, dat hij Caroline weer meeneemt als zijn sidekick.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*