Ghislaine Plag stopt als presentator KRO-NCRV’s Spraakmakers op NPO Radio

Ghislaine Plag stopt per 1 januari 2024 als presentator van het KRO-NCRV programma Spraakmakers. Ghislaine over haar keuze:“Hoewel ik me een leven zonder Spraakmakers nu nog nauwelijks kan voorstellen, kijk ik uit naar een nieuw avontuur. Zes jaar geleden heb ik Spraakmakers met de redactie opgezet en sindsdien heeft het zich ontwikkeld tot een vaste waarde op NPO Radio 1, met mooie betrokken gasten en actieve luisteraars. Daar ben ik ontzettend trots op. Voor mij is het een goed moment om mezelf opnieuw uit te dagen. Alles ligt open en dat vooruitzicht geeft een fijne spanning en energie. In totaal heb ik bijna 18 jaar lang prachtige programma’s bij KRO-NCRV kunnen maken. En zeker met de verkiezingen in aantocht, ga ik de komende maanden samen met een fantastisch team van collega’s nog volop genieten van de mooie gasten en gesprekken in Spraakmakers.”

Mediadirecteur Sandra Hilster van KRO-NCRV over het vertrek van Ghislaine: “Ghislaine is al negen jaar lang voor honderdduizenden luisteraars op NPO Radio 1 een vaste waarde in de ochtendZe is altijd oprecht geïnteresseerd in haar gasten en nieuwsgierig naar de achtergrond van het nieuws van de dag. Mede op haar initiatief is de minister van Oplossingen bij Spraakmakers in het leven geroepen, die oplossingen en alternatieven wil bieden voor vraagstukken in onze huidige samenleving, zoals de maatschappelijke positie en het mentale welzijn van mbo’ers. Ik wil Ghislaine enorm bedanken voor haar jarenlange enthousiaste betrokkenheid bij Spraakmakers en wens haar alle goeds buiten KRO-NCRV.”

In 2006 is Ghislaine bij KRO-NCRV begonnen bij het populaire NPO Radio 5-programma Plein Publiek. Ze presenteerde daarnaast onder andere de journalistieke tv- programma’s Rondom 10, Netwerk en Debat op 2. Sinds januari 2018 presenteert Ghislaine het NPO Radio 1-programma Spraakmakers. Binnenkort wordt bekendgemaakt wie Ghislaine op gaat volgen in Spraakmakers.

1 Comment

  1. Ik vind dat heel jammer. Ze is een geweldige vakvrouw. Radio zit in haar hart. Onder haar vleugels vind ik Spraakmakers een mooi programma geworden. Standnl werd niet meer honderden telefonische meningen in 3 minuten Maar een goed afgewogen mix van voor en tegen, met zowel deskundige als de luisteraar. De luisteraar had echt inspraak. Actualiteit en achtergrond. Altijd respectvol en toch ook niet te zwaar. Prettige stem, niet onbelangrijk.
    Jammer. Mocht ze hier lezen; Dankjewel Ghislaine!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*