Rob Stenders lanceert op 28 juni het nieuwe Radio Veronica

Onder leiding van zendermanager Rob Stenders krijgt Radio Veronica een vernieuwde programmering waarin zowel nieuwe als bekende dj’s te horen zijn. De muziekdatabase wordt stevig uitgebreid. En er is gekozen voor de volle breedte en diepte van zes decennia popmuziek; van de jaren ’60 tot nu.

Rob Stenders: “WE. LOVE. MUSIC. Het is misschien een beetje een hol begrip, want wie houdt er nou niet van muziek?! Toch zijn er veel mensen voor wie muziek in alle opzichten meer betekent dan een achtergrondbehangetje. Voor wie muziek een vast belangrijk ritueel is in het dagelijks leven. Zo’n geschiedenis heeft Veronica ook. Die liefde voor muziek is dus wederzijds. Veronica wordt een vrijplaats voor de mensen met dat speciale muziekgevoel.”

Vanaf 28 juni is De Bonanza met Rob Stenders en Caroline Brouwer terug op de radio en niet van maandag tot en met donderdag, maar van maandag tot en met vrijdag. De luisteraar bepaalt elke werkdag van 14.00 uur tot 16.00 uur welke muziek er op Radio Veronica wordt gedraaid. Favoriete platen kunnen worden aangevraagd via de gratis Radio Veronica-app. De luisteraar heeftt de playlist van het programma in handen.

De werkdag begint in de vernieuwde programmering met de spraakmakende Veronica Inside Ochtendshow met Wilfred Genee, Rick Romijn, Niels van Baarlen en Florentien van der Meulen. Ook de bekende Veronica Middagshow met Tim Klijn, Celine Huijsmans en Henk Blok blijft op het vertrouwde tijdslot.

De nieuwe dagprogrammering:

06.30 – 07.00 uur De Warming-up (Rick Romijn en Niels van Baarlen)

07.00 – 10.00 uur De Veronica Inside Ochtendshow (Wilfred Genee, Rick Romijn, Niels van Baarlen en Florentien van der Meulen)

10.00 – 12.00 uur Ruyer’s Goud van Oud (Dennis Ruyer)

12.00 – 14.00 uur De Piepshow (Martijn Muijs)

14.00 – 16.00 uur De Bonanza (Rob Stenders en Caroline Brouwer)

16.00 – 19.00 uur De Veronica Middagshow (Tim Klijn, Celine Huijsmans en Henk Blok)

19.00 – 22.00 uur Studio Marisa (Marisa Heutink)

22.00 – 00.00 uur Sander Schrik (Sander Schrik)

De nieuwe weekendprogrammering:

Vrijdagavond

19.00 – 22.00 uur One Night Stenders (Rob Stenders en Fred Siebelink)

22.00 – 00.00 uur Studio Marisa (Marisa Heutink)

Zaterdag

09.00 – 12.00 uur Ed Struijlaart (Ed Struijlaart)

12.00 – 14.00 uur Phil Collins Zegt Sorry (Ronald Giphart)

14.00 – 16.00 uur De Weekend Bonanza (Femke van der Veen)

16:00 – 18:00 uur Dossier Verschuuren (Maurice Verschuuren)

18.00 – 21.00 uur Jordi Mulderij (Jordi Mulderij)

21.00 – 00.00 uur De Top 1000 Allertijden Allertijden (Arjan Snijders)

Zondag

10.00 – 12.00 uur Vera’s Vintage Vibes (Danny Vera)

12.00 – 14.00 uur Phil Collins Zegt Sorry (Ronald Giphart)

14.00 – 16.00 uur De Weekend Bonanza (Femke van der Veen)

16:00 – 18:00 uur Dossier Verschuuren (Maurice Verschuuren)

18.00 – 21.00 uur Jordi Mulderij (Jordi Mulderij)

21.00 – 00.00 uur Ik Vraag Dit Voor Een Vriend (Bas van Teylingen)

19 Comments

 1. Lindo Duval weg bij Veronica, was al de verwachting maar vind het jammer. Verder vraag ik me af wat vriendjes (van Stenders) Vera en Giphart toe gaan voegen. Hou m’n hart vast.

 2. Lindo Duvall weg en een aantal onbekenden vriendjes van stenders terug, jammer…. Klonk allemaal goed maar vindt dit wel jammer, ook het feit dat ze van die npo namen kiezen voor programma’s, noem zoals nu het progamma naar de jock, het progamma “ik vraag het voor een vriend” en “phil collins zegt sorry” wtf😂 vondt veronica hoe Niels en Rick het deden erg goed te noemen, verbeteringen aanbrengen in huidige vorm wat ze vruchten begon af te werpen, en nu stenders er is, voor de zoveelste keer weeeeer veronica van koers laten veranderen, weer nieuwe huisstijl, nieuwe jingles, nieuwe jocks etc

 3. De aanvragen voor Bonanza op Radio 2 waren zó talrijk dat Stenders z’n eigen voorkeuren kon laten horen. Benieuwd of dat op Radio Veronica ook zo is. En waarom moeten ze een verzoekplatenprogramma met z’n tweeén presenteren?

  • Veronica zit op het gouwe ouwe kavel. Alleen 40 plussers weten nog wat er in 1993 op de radio was. Prima keuze dus op dit kavel. Lekker oubollig. Olé!

  • Echt hé,, ontzettend dom programma.

   Verschrikkelijk, waardoor ik de rest van de dag meteen ook niet meer naar Veronica luister.

   Ik had de hoop dat ze die verschrikkelijke genee eruit zouden gooien, maar helaas.

 4. Als ik zo de luistercijfers lees, wens ik Rob héél sterkte met zijn nieuwe uitdaging. Het zal wel “trekken aan ’n dood paard” worden. De ochtend van Genee is als ’n ontbijt, als dat niks is voel je je de hele leeg !!!!

 5. Ik heb de afgelopen twee weken naar de Bonanza geluisterd op Veronica en heb gemengde gevoelens. Ik ga het proberen kort houden, als dat lukt, want ik ben geen kenner van de commerciële radio, ik luister er normaal nooit naar (behalve naar SUBLIME).

  Rob Stenders is een keigoeie deejay die opvalt door zijn rust en dat combineert met een prettige stem en muzieksmaak voor de oudere jongere en hij heeft veel muziekkennis en humor. Dus daarom luisterde ik regelmatig naar zijn Platen Bonanza op Radio 2 (Het heet nu Bonanza, want hij mocht niet van een kinderachtig Radio 2 de titel Platen Bonanza meenemen), maar nu bij Veronica blijkt helaas dat hij niet alle vrijheid heeft of neemt om nog steeds gevarieerd en verrassende plaetjes te draaien.

  Nu viel ik al niet helemaal in de doelgroep van jongens die als tiener van de Sweet en Status Q hielden, maar nu mag Rob niet meer zoveel nieuwe plaatjes draaien en misschien durft hij (nog) geen risico’s te nemen, maar ik vond de playlist van de afgelopen twee weken heel mager en uiterst voorspelbaar. Maar ik weet al niet eens wie nu de doelgroep is van Veronica, maar ik zou de luisteraar die potentieel geïnteresseerd in Veronica niet onderschatten wees een stuk avontuurlijker´Rob.

  Want tja, als ik die verzoekjes hoorde en ook wat luisteraars aan de foon, dacht ik, Veronica is kennelijk een station voor wel heel simpele zielen met een heel beperkte muzieksmaak. Prima, maar dan ga ik vanaf morgen toch weer ’s middags een kopje thee drinken tussen …Sorry Rob (en) Caroline.

  +

  Maar wel met meer plezier na de Bonanza naar VI Oranjezomer geluisterd met Wilfred Genee. Wist totaal niet dat hij zo´n goed radiotalent is, zeker voor een beetje ouwehoeren en de dag doornemen. Maar hij ging eind van de week met vakantie en daarna zit ie weer in de vroege ochtend, dus Wilfred hoor ik niet meer, want dan slaap ik. Ik zou hem wel tussen 16.00 en 19.00 willen blijven horen en vind ik hem een stuk frisser dan dat fossiel van een Eddy Keur, schei uit.

  En ik had natuurlijk constructief van alles naar de Bonanza ge-appt, maar Rob nam alleen over dat hij niet wist wie de zangeres van Funkin’ for Jamaica was, iedereen noemt dan alleen Tom Brown, maar dat is dus Toni Smith (en onlangs overleden), werd ik toch even genoemd op Veronica!, maar het is me al die jaren met aangedragen plaetjes nooit gelukt om een verzoekje gedraaid te krijgen. Dat snap ik best, maar Rob komt ook maar steeds met dezelfde muziekfeitjes en heeft kennelijk niet veel interesse in dingetjes en plaatjes die net even buiten zijn focus liggen. Ook prima, zijn allemaal keuzes, respect. Yo!

  Tot slot. Ik heb ook Ronald Giphart een paar keer gehoord, supersympathieke Utrechtse koksjongen met het hart op de juiste plaats, maar nee, je moet niet op vriendschapsbasis iemand een programma geven. Giph kan het niet en het begint al met zijn geheel geforceerde stemgebruik en articulatie, misschien zijn er jonge vrouwen die daar warm van worden, maar ik kan er niet naar luisteren. Zal ie vanmiddag zijn grote vriend Bart Chabot (die wel van de drank af is) nog in de uitzending hebben gebeld omdat Herman Brood 20 jaar geleden van het Hilton stapte? Ik denk het niet, ik denk dat ie liever Red red wine draaide, maar dan niet van UB40, maar als original van Neil Diamond, dus tel uit je winst …

  Adios Casablanca!

  DJ

  (Maar dan tof dat Wilfred op de valreep van zijn vakantie wel een verzoekje van mij draaide. Ik vroeg With al little help from my friends aan van The Beatles omdat Ringo Starr 81 was geworden en als steun voor Peter R. de Vries … Stay alive!)

  • The story off my life. Had ik m’n hele reactie goed en klaar, gingen er bij het inplakken in het reactiepaneel toch nog wat dingetjes mis, maar die waren niet onoverkomelijk. Maar ik bedoelde dat ik dus niet meer naar de Bonanza ga luisteren en vanaf maandag tussen 14.00 en 16.00 een kopje ga drinken – en dat was weggevallen – bij Radio Tour de France of SUBLIME. Veronica, sorry …

   Het is nu maandag 14.30 en ik luister toch weer naar de Bonanza, want hij wordt vandaag en ook nog zeker morgen, door Gerard Ekdom (van Radio 10!) gepresenteerd, want Rob is zijn stem kwijt. Dan ben ik toch even nieuwsgierig, maar ik ga geen appjes sturen.

   Beetje onduidelijk wellicht nog van mijn kant, maar nog onduidelijker gecommuniceerd door Rob en Veronica, is dat het station dus maar heel beperkt recente nummers mag draaien, dat heeft met de clausulering van het kavel te maken. Het zou me overigens ook niet verbazen dat Wilfred de afgelopen weken eigenlijk ook helemaal niet zoveel had mogen lullen in zijn show, maar hoe dan ook, die muziek-clausulering is denk ik niet echt een hindernis voor de Bonanza, maar ik vind wel voor het hele station an sich.

   Ik denk dat vrijwel iedereen tegenwoordig ook de plaatjes van nu en de laatste jaren wil horen, zelf geloof ik niet meer zo in het bestaan van niche-radio-zenders. Daar heb je online-themakanalen voor (golden-oldies) en playlist op Spotify, live-radio is voor mij vooral een ‘feel van de dag’ met oude. maar zeker ook nieuwe muziek. Niet voor niets dat Radio 2 marktleider is …

   Tip: Rob – nu je toch op de bank ligt te zwijgen – onderzoek eens of Veronica en alle andere stations van die clausule-voorwaarden afkunnen. Het idee achter die clausules was dat als die er niet zouden zijn er alleen maar hitjeszenders zouden komen en geen enkel niche-station. Wat dat eerste argument betreft geloof ik daar niet meer in, want het muzieklandschap is al zo breed, maar ook als dat zo zou zijn, dan nog zijn stations primair onderscheidend in de deejays die ze hebben en wat ze verder allemaal doen, ook voor de oudere luisteraars, jongeren luisteren toch al heel weinig en ik vind principieel dat iedere radiozender de vrijheid zou moeten hebben om welke muziek te draaien dan ook. Misschien is een beroep op de vrijheid van meningsuiting al reden genoeg voor de minister om die idiote eisen te laten vallen, zo niet, misschien wil RTL/Talpa hiervoor wel naar de rechter stappen. Ik zou dat doen. Rockin’ in a free world!

   En dan zie ik wel meer perspectief voor Veronica, toch de rebelse zender waar ik mee opgroeide en ik nu helemaal niets mee heb.

   Ik zou best nog weleens een suggestie of verzoekje willen appen naar de Bonanza, maar vooralsnog heb ik geen plannen om als Gerard weer vertrokken is te blijven luisteren. En ik heb net even naar de playlist van gisteren gekeken en er is geen een plaatje van Herman Brood gedraaid op zijn 20e sterfdag op Veronica en dat is niet gedaan uit onwetendheid. Zolang er geen Herman Brood is te horen op Veronica ga ik ergens anders thee drinken.

   Beterschap Rob,

   DJ

   Toeval bestaat niet en dope sucks.

   • Gisteren las ik op de RadioFreak dat Gerard Ekdom Rob zou vervangen omdat Robbie zijn stem kwijt is en daarom gisteren toch weer naar De Bonanza geluisterd. Op het einde wist Gerard niet of ie er vandaag weer zou zijn, maar in de RadoFreak stond dat ie in ieder geval ook vandaag Rob zou vervangen. En nu blijkt Rob corona te hebben en blijft Gerard nog wat langer. Morgen komt Caroline er weer bij en mocht Rob weer bij stem zijn dan wil ie vanuit Almere weer plaetjes gaan draaien. To be continued …

    Maar toeval bestaat dus niet, want zondag was mijn dochter (21) ook haar stem kwijt en bleek maandag dat ze corona heeft (net als haar vriend). Covid-19 grijpt harder om zich heen dan ooit, maar dat is niet de schuld van Rutte en De Jonge, maar komt door al die mensen, vooral jongeren, die al heel lang lak aan alle regels hebben. En nu er veel gevaccineerd is, vooral alle ouderen en kwetsbaren en liggen er weinig covid-patiënten in het ziekenhuis, wil ik voorstellen: Kap met alle maatregelen en beperkingen en geef alles vrij, laat corona nu maar verder z’n gang gaan en verder vanzelf uitzieken net als met de griep, blijf vooral vaccineren en bedenk dat over drie jaar nog steeds mensen corona krijgen. Het is wel mooi geweest en welletjes en de nadelen wegen niet meer op tegen de voordelen van de vrijheid van het gewone leven. En vooral: Wees niet boos, op niemand, zwecklos!

    Beterschap Rob en ook Damien,

    DJ

    Veronica heeft zondag op de 20e sterfdag van Herman Brood toch nog Never be clever gedraaid. Excuses. Dan vraag ik nu toch nog wat aan.

    (En hoe zou het met Ruud zijn, lees niks meer over hem in de roddelrubrieken. Geen bericht is een goed bericht zei mijn moedah altijd.)

    Don’t worry be happy …
    (Bobby McFerrin)

    • PS. Gerard keert morgen niet terug voor De Bonanza, maar begrijp ik dat Caroline het tot Rob weer beter is het alleen gaat presenteren.

     DJ

     En ik blijf bij mijn out-of-the-box-corona-standpunt om alle beperkingen op heffen, maar iedereen die bang is om corona te krijgen die kan natuurlijk wel afstand houden, een mondkapje dragen en zoveel mogelijk thuisblijven. Dus …

     Alle duiven op de dam
     Sja la la lie, sja la la la
     Ja die weten hoe het kwam
     Sja la la lie, sja la la la

     • Zucht

      Updeetje. Caroline presenteerde vanmiddag De Bonanza niet alleen, maar met ene Martijn die daarvoor een lunchprogramma deed. Ik ken hem niet, weet ook niet zijn achternaam of hoe ie eruitziet. Stukje geluisterd en Rob dus nog steeds zijn stem kwijt …

      Als het nog even duurt, dan kan Caroline een dezer dagen het nog samen met Ronald Giphart doen, twee Utrechtse gladiolen bij elkaar. Giph heeft dus een weekendshow op Veronica, zaterdag en zondag twee uur aan het begin van de middag en waar ik niet zo enthousiast over ben, ondanks zijn goede bedoelingen en dit joviale jochie vooral plaetjes over de liefde wil draaien. Maar dan die titel van het programma ‘Phil Collins zegt sorry’. Dat is natuurlijk een woordspeling op z’n succesromannetje Phileine zegt sorry, een dubbele woordspeling want de voornaam van Phil zit ook in Phileine.

      Maar zou Giph nu van Phil houden of niet? Ik denk het niet, want Phileine zegt in z’n boek op het einde dat ze een ‘vervalste teef’ is en zegt daarom sorry voor alles. Los van het verkeerd gebruikte woord vervalste en een vrouw noemt zichzelf nooit een teef, alleen mannen noemen vrouwen zo (maar Giph is ook een man die een vrouw nadoet) is Phileine – de naam zegt het al ‘vilein’ – een negatief persoon. En dus ook verontschuldigt Phll Collins zich kennelijk in de titel van Giph z’n radioshow; Sorry dat ik zing.

      Niet echt een positieve insteek, maar toevallig was ik als tiener in de jaren zeventig een grote fan van Phil Collins nadat hij Peter Gabriel als frontman had opgevolgd van de oude Genesis. Met Phil als zanger zag ik mijn eerste popconcert in de PWA-zaal van het Congresgebouw in Den Haag en vond het verpletterend. Later was ik ook niet meer een heel grote fan van Phil als solo-zanger, maar om hem nu te gebruiken in een titel om hem af te kraken, dat gaat me wat te ver. Why Giph?

      Maar goed, Giphart was wel creatief in het verzinnen van de niet bestaande meisjesnaam Phileine (maar ignorante ouders hebben later dochters wel die naam gegeven in het echt!) en hij heeft het woord ‘zuchtmeisje’ gemunt, vooral als aanduiding voor Franse yè-yè-zangeresjes uit de sixties. Mooi woord ‘zuchtmeisje’, maar in zijn radioshow heb ik helaas nog geen een zuchtzangeresje gehoord. Misschien vindt ie dat te riskant nu, kwa #metoo. Veiliger zou dan een lied van Phil Collins zijn als Easy lover, Two hearts of You’ll be in my heart, maar hij vindt Phil dus ruk. Wat dan?

      Mocht Giph nog De Bonanza presenteren dan vraag ik bij dezen speciaal voor hem en alle vrouwelijke luisteraars aan You can’t hurry love, niet in de coveruitvoering van Phil – zegt sorry – Collins, maar de original van The Supremes, met Diana Ross. Ik ben dol op zwarte zangeressen, dat dan weer wel …

      DJ

      I love You yea yeah yeah

      #staywoke

 6. GOED GEDAAN ROB STENDERS ,JIJ KAN VEEL BETER , IK WACHT OM JE STEM WEER TE HOREN OP RADIO NPO 2 VEEL SUCCES EN DAT GAAT JOU ALTIJD WEER LUKKEN LY

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*