Spreekbuis Radio

Spreekbuis Radio

Spreekbuis.nl start online radiozender over radio

Dit jaar bestaat radio 100 jaar en daarom zet vaknieuwsplatform dit speciale medium extra in de spotlight door de lancering van een online radiostation.

Enkele programma’s die op de online zender te horen zijn:


 

Radiohelden
In het programma Radiohelden interviewt Patrick Kicken diverse bekende vakprofessionals van de Nederlandse radio. Bart van Leeuwen, Hans Schiffers, Jack Spijkerman, Rick van Velthuysen, Sjors Fröhlich, Leo de Groot, Ferry Maat en Jeroen van Inkel. Ook staan er registraties op van een bijeenkomst waarin jonge en oude radiomakers samen met elkaar de discussie aangaan over de toekomst van radio.

 


 

Michiel Met
Michiel Veenstra praat met radioprofessionals met een verhaal. Over muziek, media en het leven. Met gasten als Gerard Ekdom, Roosmarijn Reijmer, Domien Verschuuren, David Achter de Molen,  Rob Stenders, Jeroen Kijk in de Vegte en  Edwin Evers.

 

 


 

Radio Inside
Richard Otto en Patrick Kicken nemen met vlijmscherpe opmerkingen en analyses de Nederlandse radio-industrie op de korrel, waarbij radio-dj’s, managers en zenders niet worden gespaard.

 

 


 

Hallo, Hier Hilversum
Radiomakers Vincent Bijlo en Ger Jochems bespreken ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de radio legendarische programma’s en stemmen uit de rijke geschiedenis van de Nederlandse radio. Een jaar lang elke week een nieuwe aflevering. In samenwerking met Beeld en Geluid en NTR.

 


 

 

Tussen de Oren
De podcast over podcasting”. Hoe vertel je een boeiend verhaal? Hoe zorg je dat het goed klinkt? En wat zijn de ontwikkelingen in podcastland? Gepresenteerd door Hajo Magré van Audiodroom Podcast Producties.

 

 


 

 

100 Jaar Radio (NH Radio)
In 2019 bestaat de Radio in Nederland 100 jaar. Harm Edens en Arjan Snijders verzamelen geluid en brengen verhalen over die roemrijke geschiedenis. Verwacht afleveringen over zeezenders, piraten, verdwenen radiostations, popradio, klassieke radio, informatieve radio, hoorspelen, ochtendshows, bekende en onterecht vergeten dj’s en makers en nog heel veel meer! Met gasten als Erik de Zwart, Jacques Klöters, Donald de Marcas en Hans Hogendoorn.

 


 

Radioreuzen
Bert Kranenbarg interviewt diverse ‘radioreuzen’, waaronder Theo Stokking, Ferry Maat, Felix Meurders, Bart van Leeuwen, Lex Harding en Frits Spits.

 

 

 


 

50 jaar 3FM
50 jaar 3FM, de RadioReeks was een serie radioprogramma’s naar aanleiding van het 50 jarig jubileum van NPO 3FM. In elke aflevering zet Arjan Snijder een radiomaker in de spotlight, waaronder: Ad Visser,  Herman Stok, Ferry Maat, Peter van Bruggen, Rob van Someren, Peter Blom, Jan Steenman en Eddy Keur.

 


100 Jaar Radio (NPO Radio 5)
Bert Kranenbarg (Bert op 5, KRO-NCRV) maakt in het kader van 100 Jaar Radio 10 portretten van legendarische radioprogramma’s, waaronder ‘Raden Maar’, ‘De Stemband, ‘De Piepshow’, ‘Met het oog op morgen’ en ‘De toestand in de wereld’.

 

 


 

Spreekbuis Radio is te beluisteren via de homepage van Spreekbuis.nl en diverse online radio-overzichten. In de volgende versie zullen er nieuwe opties worden toegevoegd, waaronder een Airplay, EPG en sharing-opties.