Radio-iconen Lex Harding, Ad Bouman en Rob Stenders maken samen radio

Zendermanager én dj Rob Stenders is aanstaande vrijdagavond 5 november samen met radio-iconen Lex Harding en Ad Bouman te horen op Radio Veronica. Harding en Bouman begonnen beiden hun carrière op het zendschip van Veronica en zijn nog altijd boegbeeld van de bijzondere geschiedenis van het station. De drie radiomakers (en iedereen die verder aanschuift) presenteren vrijdag vanaf 18.00 uur een speciale ‘Top 100’ om luisteraars te inspireren voor de ‘Top 1000 Allertijden’. De uitzending is de aftrap van een muzikale maand waarin wordt toegewerkt naar de 53e editie van de ‘original’ onder de lijsten, die vanaf 19 november 07.00 uur te horen is en waar vanaf 5 november 18.00 uur voor gestemd kan worden. 

Radio Veronica is de grondlegger van de Nederlandse toplijsten. De ‘Top 100 Aller Tijden’ uit 1968 was namelijk de allereerste hitlijst op de Nederlandse radio waarna diverse varianten volgden. De ‘Top 100′ ontstond uit de ‘Scholieren Top 10’, een vast onderdeel van het programma van Lex Harding waarvoor scholieren lijstjes met hun tien favoriete nummers opstuurden. Harding besloot de ingezonden lijstjes bij elkaar op te tellen en van de honderd meest genoemde nummers een ‘Top 100 Aller Tijden’ te maken. Tussen 1968 en 2003 is er 32 keer een ‘Top 100 Aller Tijden’ uitgezonden. In 2003 werd de lijst uitgebreid van honderd naar duizend nummers. 

Top 1000 Allertijden 2021
​Van 19 tot en met 26 november zijn de duizend allerbeste muzieknummers ooit gemaakt te horen in de ‘Top 1000 Allertijden’. De lijst wordt samengesteld door en voor iedereen in Nederland die de liefde voor muziek met de Radio Veronica dj’s deelt. Luisteraars kunnen vanaf aanstaande vrijdag 5 november 18.00 uur hun stem doorgeven via radioveronica.nl en bepalen daarmee de lijst. Anders dan voorgaande jaren weegt de top 3 van luisteraars hun stemlijst zwaarder mee dan de overige stemmen. Hierdoor zal de lijst hoogstwaarschijnlijk voor verrassingen zorgen ten opzichte van voorgaande jaren. 

Veronica Tip 1000
In de eerste week van de stemperiode (8 tot en met 12 november) staat ‘De Bonanza’, het middagprogramma van Rob Stenders en co-host Caroline Brouwer waarin luisteraars bepalen wat er gedraaid wordt, geheel in het teken van de ‘Top 1000 Allertijden’. Zij roepen luisteraars op om hun tips voor de ‘Top 1000’ te delen via de Radio Veronica-app. In de tweede week van de stemperiode (15 tot en met 18 november) zendt het station onder de noemer ‘Veronica Tip 1000’ 24 uur per dag alle binnengekomen tips uit. 

15 Comments

 1. Lex Harding begon zijn carriere bij Radio Dolfijn wat in maart 1967 het eerste echte popstation van Nederland Radio 227 werd. In februari 1968 begon Lex pas bij Veronica als nieuwslezer.

 2. Voor de volledigheid: het idee om de Scholieren Top 10’s uit de Lex Harding Show op te tellen en er een Top 100 Aller Tijden van te maken, kwam niet van Lex,maar van Joost (Willem van Kooten).

 3. En tot slot denk ik dat Lex weliswaar toen hij pas bij Veronica was, op het zendschip nieuws heeft gelezen, maar Ad in de studio’s te Hilversum heeft gewerkt. Lex nam later zijn muziekprogramma’s ook op in Hilversum.
  Echt leuk dat Lex en Ad op het huidige Veronica hun stem mogen laten horen!
  (maar ik heb het gemist, want was in het buitenland)

  • Ret is nog allemaal terug te luisteren Rink en dan wordt radio een podcast. Prima toch?

   +

   Ik vond t opvallend hoe Lex Harding heel ontspannen honderduit sprak, een vat vol anekdotes, Ad heb ik nauwelijks gehoord.

   Nu werd er bij Veronica weleens gesjoemeld met plaetjes en pluggen en Rob vroeg aan Lodewijk naar t sterkste voorval. Hij omzeilde de vraag en gaf geen concreet voorbeeld. Wel al eerder zei die dat Joost niet altijd 40 platen had voor De Zaterdagmiddag-Gebeurtenis en deejays platen konden aandragen …

   Die dingen gebeuren, dat weet je, maar ik heb me later wel geërgerd toen ik erachter kwam dat Veronica nooit live had uitgezonden vanaf de Norderney, behalve het nieuws. Voelde ik me toch een beetje bedrogen en ik heb t idee dat deze mythe nog steeds wel in stand wordt gehouden. Of heb ik t mis, ondanks dat er altijd wel wordt geschreven over het aan boord brengen van ‘de banden’ en ‘Lapershoek’.

   En Willem was er al vroeg bij met een beetje sjoemelen, want begin 65 toen hij net met de Top 40 was begonnen, gaf hij zn vriendje Robbie van Leeuwen met zn Haagse bandje The Motions voor een week een fake-notering met hun debuutsingle It’s gone op nummertje 39 …

   En Lex zat dan eerst wel aan boord als nieuwslezer, maar dat nieuws werd gejat en overgenomen van andere radiozenders zonder te betalen, live, maar dat dan weer wel.

   En dan mag je van Juul niet zeggen dat zijn Veronica piraten waren. LOL!

   +

   I don’t wanna rock, DJ
   But You’re making me feel so nice
   When’s it gonna stop, DJ
   Cause You keeping me up all night

   RW

 4. Herpost,nu onder het relevante bericht:

  6 uur slow-radio, I loved it. Und du?

  Twitter

  AD Show (@ADshownieuws) Tweeted:
  Radio-iconen Lex Harding en Ad Bouman zijn vrijdagavond 5 november weer even te horen op Radio Veronica. Samen met Rob Stenders presenteren ze een speciale Top 100 om luisteraars te inspireren voor de Top 1000 Allertijden.

  DirkJan Vos (@djwvos) Tweeted:
  Was een fijne nostalgische muziek- en radio-avond op @radioveronica olv @robstenders. Lex Harding zat op n chille praatstoel. Bizarre anekdote: Lex organiseerde een groot strandconcert van de @4GoldenEarring: Er was dreiging dat iemand Barry Hay wilde doodschieten! The show went on.

  DirkJan Vos (@djwvos) Tweeted:
  @ADshownieuws Ik dacht dat Lex Harding t nu voor t eerst vertelde; strandconcert Scheveningen 1986 en 100.000 man publiek. De dreiging via de politie was serieus, maar als t concert werd afgelast,zou heel Scheveningen worden afgebroken! Barry werd pas na t concert ingelicht.

  Yo!

  DJ

  • Daar heeft Veronica ook nooit een geheim van gemaakt. Bij Noordzee en Caroline had je meer het idee dat je naar een zeezender luisterde. Persoonlijk vond ik dat veel leuker dan het beluisteren van bandjes.

  • En wat vond je daarvan in je luisterbeleving?

   Ik ben van 1960 en heb vanaf mn vijfde, zesde jaar al wel Veronica gehoord, maar ging pas echt serieus luisteren tussen mn tiende en veertiende tot Radio Veronica in 74 moest stoppen.

   Ik heb toen nooit gehoord of gelezen dat ze niet live uitzonden. En dat kan zeker ook aan mij hebben gelegen, maar ik ben heel erg van live-radio dus kwam de ontnuchtering later mogelijk wat harder aan dan voor anderen. Maar ’t moet vooral voor de geschiedenis van Radio Veronica zelf (en de creativiteit van de diedjees) wel een gemis zijn geweest dat ze op t nieuws na niets live deden, toch net wat minder glansrijk radiomaken dan, ook in retrospectief.

   Tot u sprak dominee Dirk van Maasbachhuizen, dinsdag 10 november 20-21, Zijksluis (Goeree Overflakee).

   Klaas komt!
   (maar zonder Zwarte Piet)

   Frans Klein zn naam is niet groot, maar zn daden wel!

   Drink vaker een ronaldootje, reinigt lichaam en geest. Halibaba, halibaba, halibaba!

 5. Veronica nam bijna alles op in Hilversum en bracht de banden aan boord. In de 70-er jaren werd op zondagmiddag bij mooi weer het programma Sangria live uitgezonden vanaf de Norderney. Ook is er op 18 april 1973 tijdens de debatten over de zeezenders live (of bijna live) uitgezonden.
  Noordzee nam programma’s op in de studio in Naarden, maar had ook dagelijks enkele live uitzendingen vanaf de Mebo 2, vooral in de ochtend en avondspits (b.v. Driemaster). De Engelse uitzendingen waren allemaal live vanaf de Mebo2.
  Mi Amigo nam na 1974 programma’s op in België of Spanje, maar had ook enkele programma’s live vanaf boord (b.v. Baken 16). Caroline kwam live van de Mi Amigo en later de Ross Revenge.
  Atlantis Nederlandstalig was een mix van Live en banden, Engelstalig kwam alles live vanaf de Jeanine.
  Delmare was voor zover ik weet alles live.
  Monique waren voor zover ik weet banden. Niemand weet hoe die banden aan boord kwamen….

  Rink

 6. “En wat vond je daarvan in je luisterbeleving?”

  Live radio is altijd leuker en spontaner vind ik. Foutjes konden er niet worden uitgeknipt maar werden ter plekke hersteld en opgevangen. Het zoemen van de generatoren op de achtergrond, de verslagen van de boordgebeurtenissen, de hele sfeer eigenlijk. Allemaal veel spontaner dan het brave geklets op band.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*